r
Nosalty Logó

Grúz Hacsapuri

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Grúz Hacsapuri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 310 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1237 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 279 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1255.6 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5164 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 310 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5022.5 g
  • Cink
    269 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    3023 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20656 micro
  • Lut-zea
    671 micro
Összesen 1237 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1133.7 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    682 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4663 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, és hozzáadjuk a cukrot, várunk kb. 5 percet, amíg az élesztőnk felfut.
  2. Eközben a lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk az olívaolajat és a joghurtot.
  3. Ezután az élesztős vizet is hozzáöntjük, és lágy tésztát dagasztunk belőle. Szobahőmérsékleten egy órát kelesztjük, vagy a hűtőszekrényben egy egész éjszakát.
  4. Amikor a lejár a kelesztési idő, a tésztát két egyforma részre osztjuk, és lisztezett felületen egyenlő körökre nyújtjuk őket.
  5. Az egy teáskanálnyi joghurttal mindkettőt megkenjük, és ráhalmozzuk a tetszőleges feltéteket. (Én gorgonzolával és szárított paradicsommal töltöttem, de kedvünkre variálhatjuk bármilyen sajttal.)
  6. Ha ezzel végeztünk, négy sarkát összefogjuk, újra bucit formázunk belőle, és óvatosan újra vékonyra nyújtjuk, vigyázva arra, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle.
  7. Felmelegített teflonserpenyőben a hacsapuri mindkét oldalát 5-5 percig sütjük. Frissen, azon melegében tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 7702
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 05.

Ajánló

Számtalan dologgal variálhatjuk a hacsapurit. Rakhatunk bele fűszeres túrókrémet, de készíthetjük négysajtos változatban is... Elkészítésének csak a fantáziánk szabhat határt. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a keleti konyhát. Az ízeket és a fűszereket, amik egy távoli világba repítenek. Ezúttal azonban egy egyszerű lepénykenyeret szerettem volna elkészíteni, így találtam rá a hacsapurira. A hacsapuri egy grúz kenyérféleség, amit tradicionálisan sajttal töltenek meg, és forró vaslapon sütnek meg. Én kétféle változatát készítettem el. Az egyik egy kéksajtos és aszalt paradicsomos, a másik pedig pirított hagymával és ementáli sajttal készült. Egyszerűen fantasztikus ízek születtek... reggelire és vacsorára kiváló! :)

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...