Grúz Hacsapuri
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
tészta
-
45g finomliszt164 kcal
-
3 kcal
-
8g joghurt5 kcal
-
13g víz0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g cukor1 kcal
-
1g só0 kcal
töltelék
-
25g gorgonzola88 kcal
-
29 kcal
-
4g joghurt2 kcal
Összesen
310
kcal
- 13% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
tészta
-
180g finomliszt655 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
30g joghurt18 kcal
-
50g víz0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
4g só0 kcal
töltelék
-
100g gorgonzola353 kcal
-
116 kcal
-
15g joghurt9 kcal
Összesen
1237
kcal
- 13% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
tészta
-
40.6g finomliszt148 kcal
-
2.3g friss élesztő2 kcal
-
6.8g joghurt4 kcal
-
11.3g víz0 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.9g só0 kcal
töltelék
-
22.6g gorgonzola80 kcal
-
10.2g szárított paradicsom26 kcal
-
3.4g joghurt2 kcal
Összesen
279
kcal
- 13% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1255.6 g
-
Cink 67 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 756 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 31.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5164 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
310
kcal
- 13% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.3 g
Zsír
-
Összesen 40.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5022.5 g
-
Cink 269 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 663 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 818 mg
-
Nátrium 3023 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 169.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 124.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 238 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 20656 micro
-
Lut-zea 671 micro
Összesen
1237
kcal
- 13% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1133.7 g
-
Cink 61 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 682 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 28.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4663 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
279
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
tészta
- A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, és hozzáadjuk a cukrot, várunk kb. 5 percet, amíg az élesztőnk felfut.
- Eközben a lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk az olívaolajat és a joghurtot.
- Ezután az élesztős vizet is hozzáöntjük, és lágy tésztát dagasztunk belőle. Szobahőmérsékleten egy órát kelesztjük, vagy a hűtőszekrényben egy egész éjszakát.
- Amikor a lejár a kelesztési idő, a tésztát két egyforma részre osztjuk, és lisztezett felületen egyenlő körökre nyújtjuk őket.
- Az egy teáskanálnyi joghurttal mindkettőt megkenjük, és ráhalmozzuk a tetszőleges feltéteket. (Én gorgonzolával és szárított paradicsommal töltöttem, de kedvünkre variálhatjuk bármilyen sajttal.)
- Ha ezzel végeztünk, négy sarkát összefogjuk, újra bucit formázunk belőle, és óvatosan újra vékonyra nyújtjuk, vigyázva arra, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle.
- Felmelegített teflonserpenyőben a hacsapuri mindkét oldalát 5-5 percig sütjük. Frissen, azon melegében tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 7686
- Feltöltés dátuma: 2015. március 05.
Ajánló
Számtalan dologgal variálhatjuk a hacsapurit. Rakhatunk bele fűszeres túrókrémet, de készíthetjük négysajtos változatban is... Elkészítésének csak a fantáziánk szabhat határt. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szeretem a keleti konyhát. Az ízeket és a fűszereket, amik egy távoli világba repítenek. Ezúttal azonban egy egyszerű lepénykenyeret szerettem volna elkészíteni, így találtam rá a hacsapurira. A hacsapuri egy grúz kenyérféleség, amit tradicionálisan sajttal töltenek meg, és forró vaslapon sütnek meg. Én kétféle változatát készítettem el. Az egyik egy kéksajtos és aszalt paradicsomos, a másik pedig pirított hagymával és ementáli sajttal készült. Egyszerűen fantasztikus ízek születtek... reggelire és vacsorára kiváló! :)