Grillezett tonhalsteak grillezett paradicsommal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Faur Kitty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
grill
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
370
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
740
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 617.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 376 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 261.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 890 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 819 micro
-
α-karotin 172 micro
-
β-karotin 764 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4374 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
370
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 62.8 g
Zsír
-
Összesen 45.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1235.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 751 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 522.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1780 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 568 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 1638 micro
-
α-karotin 343 micro
-
β-karotin 1528 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 8748 micro
-
Lut-zea 425 micro
Összesen
740
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 246 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 229 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1314 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Először előkészítjük a halat és a pácot. A tonhalat picit megsózzuk, borsozzuk mindkét oldalt. Használjunk húslapátot, ez a hús könnyen szétesik, ha piszkáljuk!
- A pácot egy kis tálban készítjük Olívaolajba teszünk (pici) sót, borsot (már a húson is van), oregánót, petrezselymet, 2 gerezd zúzott fokhagymát, fél citromnak a kifacsart levét.
- A halat, ahol érjük, bekenjük a páccal, aztán húslapát segítségével beletesszük egy zárható zacskóba, óvatosan mozgatjuk a halat, hogy mindenhol pácos legyen, kb. 30 percre a hűtőbe tesszük.
- A megmosott paradicsomot elkészítjük. Teszünk rá olívaolajat, sót, borsot, kakukkfüvet, 2 gerezd zúzott fokhagymát, pici cukrot. Egy kés hegyével mindegyik paradicsomot megszúrjuk. (Ha nem szúrjuk, szétrobban sütésnél.) Előmelegített sütőben 220 fokon 15-20 percig sütjük.
- A halat elővesszük 20-30 perc pihentetés után. A grillre rátesszük, és kb. 5 percig sütjük oldalanként. Amikor már nem rózsaszín az oldala és a teteje barnul, kész! Óvatosan forgassuk! Ha valaki kicsit nyersebben szereti, akkor kevesebb ideig süsse.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1851
- Feltöltés dátuma: 2020. február 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Faur Kitty
1 recept
Teljesen átsült steak-et készítettem el, ez az adag körülbelül 2 étkezésre elegendő.