r
Nosalty Logó

Grillezett makréla

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Grillezett makréla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1165 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2327 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3285.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    1647 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    1162 micro
  • K vitamin:
    532 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2102 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2964 micro
Összesen 1165 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    102.6 g

Zsír

  • Összesen
    183 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6571.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1008 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    1539 mg
  • Nátrium
    3293 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    674 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    2324 micro
  • K vitamin:
    1063 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4204 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5928 micro
Összesen 2327 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A makrélát szárazra töröljük, kívül-belül enyhén sózzuk, borsozzuk. Belsejébe kakukkfű, rozmaring ágakat és citrom szeleteket dugunk. Kívül meglocsoljuk olívaolajjal, és megszórjuk szintén kakukkfűvel és rozmaringgal.
  2. A körethez három kisebb burgonyát sós vízben félig megfőzünk, meghámozzuk, és felkarikázzuk.
  3. Olívaolajból, dióból, bazsalikomból, petrezselyemből, sóból, 2 gerezd fokhagymából, citrom reszelt héjából pestot készítünk.
  4. A burgonyakarikákat kisebb kerek formába (pl. 10-14 cm átmérőjű tortagyűrűbe) lerakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, pestot teszünk a tetejére, kis borral meglocsoljuk, és frissen reszelt parmezánt szórunk rá. Így rétegezzük, míg el nem fogy a krumpli. A tetejére pesto és parmezán kerül. Ezt sütjük meg 180 fokos sütőben.
  5. A halat grillrácsra tesszük, és a krumpli mellé tesszük fóliával letakarva 15 percre, majd a fóliát levesszük, grill fokozatra kapcsolunk, és mindkét oldalát néhány perc alatt megpirítjuk.
  6. A burgonya ugyanennyi idő alatt elkészül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 32535
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Grillezett makréla
Évi néni 1830 recept

Kedves kollégám már többször mesélte, mennyire szereti a makrélát grillezve. Mivel még sohasem kóstoltam ezt a halat, azonnal erős késztetést éreztem egy próbára. Nekem elnyerte a tetszésemet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...