Grillezett lazac steak avokádóval és salátával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mi van itthon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g lazac159 kcal
-
95g avokádó112 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
75g salátakeverék10 kcal
Összesen
346
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g lazac318 kcal
-
190g avokádó225 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
150g salátakeverék20 kcal
Összesen
694
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
30.1g lazac38 kcal
-
22.9g avokádó27 kcal
-
4.8g citromlé1 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
24.1g joghurt15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
18.1g salátakeverék2 kcal
Összesen
83
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 31.6 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 921.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 484 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 324 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 546 micro
-
K vitamin: 92 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 1539 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1111 micro
Összesen
346
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 63.2 g
Zsír
-
Összesen 38.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1843.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 968 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 647.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 400 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 1092 micro
-
K vitamin: 184 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 302 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 3078 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2222 micro
Összesen
694
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 132 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 371 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 268 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg lazac
-
1 közepes db avokádó
-
1 citromból nyert citromlé
-
kapor ízlés szerint
-
2 dl joghurt
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
15 dkg salátakeverék
Elkészítés
- A halat meglocsoljuk citromlével, sózzuk, borsozzuk, és 30 percig hagyjuk pácolódni. Ezalatt a joghurtot összekeverjük néhány csepp frissen facsart citromlével, sózzuk, borsozzuk és kaporral ízesítjük. Az avokádót meghámozzuk, és felszeleteljük. Csepegtessünk rá citromot, így elkerülhetjük, hogy bebarnuljon.
- A halat száraz forró serpenyőben megsütjük. Amikor belefektettük a serpenyőbe, nem piszkáljuk, hanem 2-3 percig hagyjuk sülni. Majd egy lapos vékony spatula segítségével megfordítjuk, és további 2 percig sütjük. A halat könnyű túlsütni, érdemes a sütésére nagyobb figyelmet fordítani. A sütés során kevés citromlevet locsolhatunk rá, és mielőtt elkészül, egy kis vajjal is megkenhetjük a halat. A szeletelt avokádóval, salátával és citrommal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 6 perc
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4205
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Mi van itthon
92 recept
Gyakrabban kellene halat ennünk. Ez sokszor eszembe jut, és szerintem mi az átlaghoz képest többször is eszünk, de nem eleget. És most nem a panírozott halrudacskákra gondolok, hanem a "rendes" halra, amit a piacon szerzünk be, és készítjük el otthon. Némi gyakorlattal nagyon finom ételeket készíthetünk halból, egy kis utánaolvasás és próbálkozások után megtalálhatjuk azokat az ízeket, amiket szeretünk. A rántott halon túl is vannak receptek. ;)