r
Nosalty Logó

Grillázsos zserbótorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Grillázsos zserbótorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A grillázshoz

A piskótához

A csokoládékrémhez

Az összeállításhoz

1178
Kalória
13.7g
Fehérje
126.5g
Szénhidrátok
71g
Zsír
67.7g
Víz
202.6g
Koleszterin
6.2g
Rost
88.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A grillázshoz

A piskótához

A csokoládékrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 1178 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A grillázshoz

A piskótához

A csokoládékrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 9412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A grillázshoz

A piskótához

A csokoládékrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 1178 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    109.8 g

Zsír

  • Összesen
    568.4 g
  • Telített zsírsav
    266 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5232.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    929 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    983 mg
  • Foszfor
    2455 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1011.7 g
  • Cukor
    705 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    541.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2836 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    812 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2779 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    684 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 9412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 413 kcal

Elkészítés

A grillázshoz

  1. Kezdjük a grillázzsal: a diót aprítsuk fel, durva állagú legyen, kisebb és nagyobb darabokkal. Egy nagy serpenyőben kezdjük melegíteni a cukrot, közepes lángon. Amikor a szélein elkezd olvadni a cukor, óvatosan kezdjük el körbeforgatni a serpenyőt, hogy egyenletesen olvadjon a cukor, és ne égjen oda.
  2. Amikor a cukor teljesen elolvadt, és enyhén karamellizálódott, vegyük le a lángról, és szórjuk bele a diót. Gyors mozdulatokkal keverjük össze, amíg már nincsenek benne száraz részek, és a diót teljesen bevonta a karamell.
  3. A grillázst öntsük egy sütőpapírral kibélelt tálcára vagy tepsire. Hajtsuk rá a sütőpapír széleit és egy sodrófával lapítsuk ki, amennyire csak tudjuk. Vigyázzunk vele, mert nagyon forró. A grillázs, ahogy hűl, egyre keményebb lesz, így minél előbb vékonyra kell nyújtanunk. 1-1,5 centis vastagság már optimális.
  4. Hagyjuk kihűlni a grillázslapot, majd amikor már teljesen hideg, törjük össze. Legyen egy része, amit kisebb darabokra törünk, illetve egészen finom, porszerű grillázsunk is legyen (ez a torta bevonásához kell majd). A darabokat tegyük félre a piskótához.

A piskótához

  1. A piskótához keverjük habosra a szobahőmérsékletű vajat a cukorral. Reszeljük bele egy kezeletlen narancs héját, és adjuk hozzá az első tojást. Keverjük el alaposan, és amikor a vaj felvette az első tojást, jöhet a második. Így adjuk hozzá mind a négy tojást, hogy szép, egyenletes masszát kapjunk.
  2. Keverjük el a lisztet, darált diót, sütőport és a sót. Öntsük a vajas-tojásos keverékhez, és egy spatulával, gyors mozdulatokkal keverjük egységes állagúra. Keverjünk el a tésztában 1-2 marék darabos grillázst is.
  3. Melegítsük elő a sütőnket 160℃-ra, és vajazzunk ki egy 18 centis tortaformát. Osszuk a piskóta tésztáját háromfelé, és süssük mindegyiket 25-30 percig. Ha van három ugyanolyan formánk, egyszerre is betehetjük őket a sütőbe. Hagyjuk a piskótákat kihűlni, és közben készítsük el a csokoládékrémet.

A csokoládékrémhez

  1. Melegítsük fel a tejszínt (ne forraljuk), majd öntsük a kis darabokra tört csokoládéra. Hagyjuk 10 percig állni, és ez alatt az idő alatt ne nyúljunk hozzá. A 10 perc leteltével keverjük csomómentesre egy habverővel, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Nagyjából 15 perc után verjük egy kis ideig (1-2 perc) kézi robotgéppel, hogy laza, kenhető állagú legyen. Vigyázzunk rá, nehogy túlverjük, mert akkor szétesik az állaga. Ne hagyjuk sokáig állni, mert megszilárdul.

Az összeállításhoz

  1. Vegyük az első tortalapunkat, és kenjük meg alaposan baracklekvárral. Mindenképpen sűrű lekvárt használjunk, hogy ne folyjon ki a süteményből. Rétegezzük tovább a piskótákat a lekvárral. A torta tetejére ne kenjünk belőle, mert nem tudjuk majd bevonni a csokoládéval.
  2. A csokis krémet vigyük föl egy spatulával a torta oldalára és tetejére, majd egyengessük el egy habkartonnal. Amíg nem szilárdult meg teljesen, nyomjunk az oldalára a porrá zúzott grillázsból. A torta tetejét díszítsük fél diókkal esetleg további grillázzsal. Érdemes adni egy kis időt a tortának, hogy összeérjen, nagyjából egy órát töltsön el a hűtőben a felvágás előtt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 55 perc
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy kicsit megváltozott. De sebaj, az íz ugyanaz maradt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!