Gravlax
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 15% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
A lazachoz
-
63g lazac79 kcal
-
9g só0 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g vodka3 kcal
A dresszinghez
-
1 kcal
-
0g porcukor1 kcal
-
1g fehérborecet0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g napraforgó olaj111 kcal
Összesen
219
kcal
- 15% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
A lazachoz
-
500g lazac635 kcal
-
75g só0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
3g kapor1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
10g vodka23 kcal
A dresszinghez
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
10g fehérborecet2 kcal
-
3g kapor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
Összesen
1754
kcal
- 15% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
A lazachoz
-
65.5g lazac83 kcal
-
9.8g só0 kcal
-
6.6g cukor25 kcal
-
0.4g kapor0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.3g vodka3 kcal
A dresszinghez
-
1.3g dijoni mustár1 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
1.3g fehérborecet0 kcal
-
0.4g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13.1g napraforgó olaj116 kcal
Összesen
229
kcal
- 15% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3907.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 3695 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 272 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
219
kcal
- 15% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.1 g
Zsír
-
Összesen 122.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 31263.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 1321 mg
-
Nátrium 29559 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 407.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2175 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 475 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
1754
kcal
- 15% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4097.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 3874 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 285 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
229
kcal
Hozzávalók
A lazachoz
A dresszinghez
-
1 ek dijoni mustár
-
1 teáskanál porcukor
-
2 ek fehérborecet
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
100 ml napraforgó olaj
Elkészítés
A lazachoz
- A fűszereket egy tálban összekeverjük. A lazac filét kettévágjuk.
- A fűszerkeverék negyedét egy akkora tál aljára szórjuk, melybe pont belefér a lazac filé fele. Ezt bőrével lefelé helyezzük a tálba. A megmaradt fűszerkeverék kb. felét rászórjuk a halra, majd ráfektetjük a másik filét (bőrével felfelé), melyet a maradék fűszerrel borítunk. Fóliával letakarjuk a tálat, és nehezékként konzervet teszünk rá. Hűtőben marináljuk minimum 24, maximum 48 órát, tizenkét óránként forgatva a szeleteket. (Esetemben 40 órát érlelődött a hal.)
- A marinálási idő leteltével, szárazra töröljük a lazacot, és vékony szeletekre vágjuk. Rozskenyérrel és mustáros dresszinggel kínáljuk.
A dresszinghez
- Dresszing készítése: az összetevőket addig keverjük, míg mindegyik elvegyül a olajjal.
- Receptkönyvben: 174
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 42396
- Feltöltés dátuma: 2008. január 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Tradicionális svéd étel: a friss lazacot sóban-cukorban érlelik néhány napon át, mikor tálalásra kész, mustáros szósszal kínálják a hajszálvékonyra szelt nyers halat. Isteni. Elsősorban vendégváró falatként, vagy előételként tudom elképzelni, de férjem bizonyította, hogy vacsoraként is be lehet belőle lakmározni.