r
Nosalty Logó

Gravlax

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Petra
Gravlax
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lazachoz

A dresszinghez

Összesen 219 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lazachoz

A dresszinghez

Összesen 1754 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lazachoz

A dresszinghez

Összesen 229 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3907.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    3695 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    272 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 219 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.1 g

Zsír

  • Összesen
    122.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    31263.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1321 mg
  • Nátrium
    29559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2175 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1754 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4097.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    3874 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A lazachoz

A dresszinghez

Elkészítés

A lazachoz

  1. A fűszereket egy tálban összekeverjük. A lazac filét kettévágjuk.
  2. A fűszerkeverék negyedét egy akkora tál aljára szórjuk, melybe pont belefér a lazac filé fele. Ezt bőrével lefelé helyezzük a tálba. A megmaradt fűszerkeverék kb. felét rászórjuk a halra, majd ráfektetjük a másik filét (bőrével felfelé), melyet a maradék fűszerrel borítunk. Fóliával letakarjuk a tálat, és nehezékként konzervet teszünk rá. Hűtőben marináljuk minimum 24, maximum 48 órát, tizenkét óránként forgatva a szeleteket. (Esetemben 40 órát érlelődött a hal.)
  3. A marinálási idő leteltével, szárazra töröljük a lazacot, és vékony szeletekre vágjuk. Rozskenyérrel és mustáros dresszinggel kínáljuk.

A dresszinghez

  1. Dresszing készítése: az összetevőket addig keverjük, míg mindegyik elvegyül a olajjal.
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 42396
  • Feltöltés dátuma: 2008. január 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tradicionális svéd étel: a friss lazacot sóban-cukorban érlelik néhány napon át, mikor tálalásra kész, mustáros szósszal kínálják a hajszálvékonyra szelt nyers halat. Isteni. Elsősorban vendégváró falatként, vagy előételként tudom elképzelni, de férjem bizonyította, hogy vacsoraként is be lehet belőle lakmározni.

Hozzávalók

A lazachoz

A dresszinghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...