r
Nosalty Logó

Gránátalmás vegyes lekvár

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boszi
Gránátalmás vegyes lekvár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 972 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1947 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.2 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    778.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    198 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    273 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 972 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    892 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.3 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1556.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    396 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    855 micro
  • β-crypt
    547 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1040 micro
Összesen 1947 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyümölcsöket megpucoljuk, és darabokra vágjuk. A citromot nagyobb karikákra vágjuk, mert majd kidobjuk. (Kb. 1 kg vegyes gyümölcsből 1 üveg lekvár lesz.9
  2. Egy megfelelő méretű, vastagabb aljú lábasba betesszük az összes gyümölcsöt és gyümölcslét, majd elkezdjük főzni, közben kevergetjük. Addig, amíg nem engednek levet a gyümölcsök, fedőt lehet rakni rá.
  3. A cukor felét beletesszük és puhára főzzük, majd botmixerrel pépesítjük.
  4. A gránátalma magja miatt javasolt egy nagyobb szűrőn átnyomni, és visszatenni a lábasba. Könnyen megy!
  5. Visszatesszük a tűzre, megkóstoljuk elég édes-e. Ha szükséges, mehet bele a többi cukor, de akár több is, ha édesebben szeretjük. Beletesszük a mézet és az aromát.
  6. Felforr, és még legalább 15-20 percig lassan főzzük, amíg eléri a megfelelő állagot.
  7. Ha már jó a lekvár, mehet az előkészített steril üvegekbe. Rácsavarjuk a szintén steril tetőket, és 5 percre fejre állítjuk. Az idő letelte után száraz dunsztba tesszük másnapig.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1914
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 19.

Ajánló

Aki szeret kísérlezni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptam egy gyümölcsös ajándékcsomagot, azokból a gyümölcsökből készült ez az egy üveg lekvárom. Még sosem volt gránátalma tapasztalatom, így nem tudtam, hogy mekkora magok vannak benne. A passzírozás tényleg könnyen ment és a végén olyan selymes állagú lett a lekvárom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek