Gránátalmás vegyes lekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
972
kcal
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1947
kcal
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 446 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 246.2 g
-
Cukor 202 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 778.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 198 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 428 micro
-
β-crypt 273 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 520 micro
Összesen
972
kcal
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 892 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 208 mg
-
Foszfor 423 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 492.3 g
-
Cukor 404 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 1556.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 396 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 167 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 296 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 855 micro
-
β-crypt 547 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1040 micro
Összesen
1947
kcal
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 32.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A gyümölcsöket megpucoljuk, és darabokra vágjuk. A citromot nagyobb karikákra vágjuk, mert majd kidobjuk. (Kb. 1 kg vegyes gyümölcsből 1 üveg lekvár lesz.9
- Egy megfelelő méretű, vastagabb aljú lábasba betesszük az összes gyümölcsöt és gyümölcslét, majd elkezdjük főzni, közben kevergetjük. Addig, amíg nem engednek levet a gyümölcsök, fedőt lehet rakni rá.
- A cukor felét beletesszük és puhára főzzük, majd botmixerrel pépesítjük.
- A gránátalma magja miatt javasolt egy nagyobb szűrőn átnyomni, és visszatenni a lábasba. Könnyen megy!
- Visszatesszük a tűzre, megkóstoljuk elég édes-e. Ha szükséges, mehet bele a többi cukor, de akár több is, ha édesebben szeretjük. Beletesszük a mézet és az aromát.
- Felforr, és még legalább 15-20 percig lassan főzzük, amíg eléri a megfelelő állagot.
- Ha már jó a lekvár, mehet az előkészített steril üvegekbe. Rácsavarjuk a szintén steril tetőket, és 5 percre fejre állítjuk. Az idő letelte után száraz dunsztba tesszük másnapig.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1914
- Feltöltés dátuma: 2012. október 19.
Ajánló
Aki szeret kísérlezni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Boszi
159 recept
Kaptam egy gyümölcsös ajándékcsomagot, azokból a gyümölcsökből készült ez az egy üveg lekvárom. Még sosem volt gránátalma tapasztalatom, így nem tudtam, hogy mekkora magok vannak benne. A passzírozás tényleg könnyen ment és a végén olyan selymes állagú lett a lekvárom.