r
Nosalty Logó

Gőzgombóc Pancsika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Gőzgombóc Pancsika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2339 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 391 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    116.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1876 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    740 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 2339 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 372 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet beleszitáljuk egy nagyobb tálba, közepébe mélyedést csinálunk, ide beletesszük az élesztőt, a cukrot, és valamennyi langyos tejjel elkeverjük. Befedjük liszttel, majd konyharuhával a tálat, és 30° körüli hőmérsékleten érleljük (kb. 15 percig).
  2. Felolvasztjuk a vajat, meglangyosítjuk a tejet, és az érlelt tésztához adjuk a sóval és tojássárgájával, majd alaposan összedolgozzuk. Nyújtódeszkára tesszük a tésztagombócot, megszórjuk pici liszttel, konyharuhával befedjük, és kétszeresére kelesztjük.
  3. Összekeverjük a darált diót a porcukorral, 2-3 evőkanálnyit elteszünk tálaláshoz. Egy nagy fazekat felteszünk vízzel forrni, tetejére egy fröccsenésgátló szűrőt helyezünk. A víz ne túl erősen forrjon!
  4. 1 cm vastagra nyújtjuk a megkelt tésztát, majd 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk, és mindegyik közepébe teszünk kb. 1-1 csapott evőkanálnyi darált diót. Utána a sarkoknál felhajtjuk, és gombócokat formázunk belőlük. Ezután még kb. 10 percig kelesztjük.
  5. A fröccsenésgátlóra helyezzük fejjel lefelé 3 gombócot (ügyelve, hogy ne érjenek össze, mert még duzzadni fognak a gőzben), majd egy fedővel, ami nem ér a gombócokhoz, lefedjük, és kb. 10 percig gőzöljük (tűvel a közepét megszúrjuk, és ellenőrizzük, hogy nyers-e a tészta).
  6. Ha kész van, akkor szűrőlapáttal egy tányérra helyezzük a gombócot, olvasztott vajjal és pici darált diós porcukorral melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2858
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 12.

Ajánló

Nagyon finom darált mákkal is, de lehet töltelék nélkül is készíteni, és forró (gyümölcsdarabos) dzsemmel tálalni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gőzgombóc Pancsika konyhájából
Pancsika 101 recept

Mindig is nagy kedvencem volt az osztrák Hütték hangulatát idéző "Germknödel", melyet itthon is szívesen csinálok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...