Görögjoghurtos piskóta mézes-joghurtos krémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Saza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskóta
-
21g görög joghurt21 kcal
-
74 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
Krém
-
17g vaj120 kcal
-
13g görög joghurt14 kcal
-
8g méz25 kcal
-
33g porcukor129 kcal
Összesen
620
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskóta
-
125g görög joghurt129 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
Krém
-
100g vaj717 kcal
-
80g görög joghurt82 kcal
-
50g méz152 kcal
-
200g porcukor774 kcal
Összesen
3719
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskóta
-
11.4g görög joghurt12 kcal
-
4.5g napraforgó olaj40 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
15g tojás19 kcal
-
11.4g cukor44 kcal
-
18.2g finomliszt66 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
Krém
-
9.1g vaj65 kcal
-
7.3g görög joghurt7 kcal
-
4.5g méz14 kcal
-
18.2g porcukor70 kcal
Összesen
337
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.5 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
620
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 48.2 g
Zsír
-
Összesen 163.3 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 755 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1098.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 530 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 531.1 g
-
Cukor 367 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 164.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 917 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 468 mg
-
Retinol - A vitamin: 903 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 767 micro
Összesen
3719
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
337
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
125 g görög joghurt
-
50 ml napraforgó olaj
-
1 citromból nyert citromhéj
-
3 db tojás
-
125 g cukor
-
200 g finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
0.5 teáskanál szódabikarbóna
Krém
-
4 ek görög joghurt
-
2 ek méz
Elkészítés
Piskóta
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy 20 cm-es, mély tortaformát kivajazunk, lisztezünk.
- Egy nagy tálban összekeverjük a joghurtot, az olajat, a citromhéjat és a tojást, míg könnyű, habos masszát kapunk (nagyjából 5 perc), majd beleszitáljuk a sütőporos, szódabikarbónás lisztet és a cukrot, és ezzel is simára keverjük.
- A masszát a tortaformába öntjük, és kb. 45 percig sütjük. Én 30 perc után levettem 160 fokra, és úgy sütöttem az utolsó 15 percben. A sütemény akkor jó, amikor aranyszínű és kemény tapintású, és nem ragad a beleszúrt fogpiszkálóhoz.
- Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk egy kicsit hűlni a formában, majd egy rácsra téve teljesen teljesen kihűtjük.
Krém
- A krémhez felverjük a puha vajat és a joghurtot (kb. 5 percig), majd hozzáadjuk a cukrot és a mézet. Egy laza, majdnem folyékony vajkrémet kapunk, amit szinte rácsorgathatunk a piskótánkra. Én elhagytam a cukrot, mert kedvelem a joghurt kissé savanykás ízét.
- 20-30 percre a hűtőbe rakhatjuk, hogy megdermedjen a bevonat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3920
- Feltöltés dátuma: 2017. február 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Saza
32 recept
Nagyon szeretem a puha, joghurtos, kavart piskótákat, és a legjobb bennük, hogy a piskóta maga olyan ízletes, hogy egy vékony krémréteg bőven elegendő hozzá. Persze adhatunk hozzá gyümölcsöt, vagy kettévágva megtölthetjük még több krémmel, de szerintem minél egyszerűbben készítjük el, annál jobb. Vasárnap délutánra egy csésze kávéval egyenesen tökéletes. :)