Görög vegyes sült zöldség fetával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szottyi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g padlizsán48 kcal
-
100g cukkini16 kcal
-
240g kápia paprika51 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
0g chili0 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
270g paradicsom49 kcal
-
71 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
Összesen
478
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
400g padlizsán95 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
480g kápia paprika102 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0g chili0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
540g paradicsom97 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
Összesen
950
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
20.6g padlizsán5 kcal
-
10.3g cukkini2 kcal
-
24.7g kápia paprika5 kcal
-
8.8g vöröshagyma3 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
27.8g paradicsom5 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
5.2g feta sajt14 kcal
Összesen
49
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1492.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 351 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 397 mg
-
Nátrium 609 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 804.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 515 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 322 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 122 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 312 micro
-
β-karotin 4779 micro
-
β-crypt 964 micro
-
Likopin 6947 micro
-
Lut-zea 2774 micro
Összesen
478
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 57.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2984.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 702 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 795 mg
-
Nátrium 1217 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.6 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1609.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1030 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 645 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 244 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 467 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 624 micro
-
β-karotin 9558 micro
-
β-crypt 1929 micro
-
Likopin 13894 micro
-
Lut-zea 5547 micro
Összesen
950
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 83 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 493 micro
-
β-crypt 99 micro
-
Likopin 716 micro
-
Lut-zea 286 micro
Összesen
49
kcal
Hozzávalók
-
1 db padlizsán
-
1 db cukkini
-
4 db kápia paprika
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
chili ízlés szerint
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 nagy db paradicsom
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek olívaolaj
-
3 ek petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
Elkészítés
- A padlizsánt, cukkinit vastag szeletekre vágjuk, és hideg vízzel és sóval egy tálba tesszük. Hagyjuk őket addig, amíg elkészül a paradicsomszósz. Egy serpenyőben dinszteljük meg az apróra vágott hagymát 2 evőkanál olívaolajon 4-5 percig, majd adjunk hozzá körülbelül 1 csésze vizet.
- Addig forraljuk, amíg a víz el nem párolog. Így könnyebb lesz az étel, és igazán puha lesz a hagyma. Ha kész húzzuk félre, hogy nehogy megégjen.
- Ezután elkészítjük a paradicsomszószt. A paradicsomot vízbe tesszük és kicsit még forraljuk, amíg le nem jön a héja. Meghámozzuk, leturmixoljuk. Hozzáadjuk a összezúzott fokhagymát, sót, borsot, bazsalikomot, oregánót, 4-5 kanál olívaolajat (és chilit). Elkezdjük felfőzni, addig főzzük amíg kicsit besűrüsödik. Kóstoljuk meg és igazítsuk hozzá a fűszereket. Keverjük el a hagymával.
- Csepegtessük le a vizet a padlizsánról, cukkiniről, és szárítsuk meg konyhai papíron. Paprikát félbevágjuk vagy ha vékonyabb, akkor egyben is lehet hagyni. Kicsumázzuk.
- A cukkinit, padlizsánt, paprikát egy másik serpenyőbe tesszük, és adagonként megpirítjuk bő napraforgó olajon, hogy mindkét oldaluk enyhén megpiruljon és a zöldségek megpuhuljanak. Vegyük ki őket a serpenyőből, és helyezzük egy saganakiba (sütőbe tehető serpenyő) és kanalazzuk rá a paradicsomszószt ízlés szerint.
- Szórjuk rá a petrezselymet. Közben a sütőt előmelegítjük 170 C-ra. Helyezzük a saganakit a sütőbe, és süssük körülbelül 20-30 percig. Végül morzsoljuk rá a feta sajtot. Ha sütés előtt tesszük rá a sajtot, sütés közben a sajt megolvad, az eredmény pedig hihetetlenül finom.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 481
- Feltöltés dátuma: 2023. január 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Szottyi
2 recept