r
Nosalty Logó

Görög vegyes sült zöldség fetával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szottyi
Görög vegyes sült zöldség fetával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 478 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 950 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1492.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    322 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    312 micro
  • β-karotin
    4779 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    6947 micro
  • Lut-zea
    2774 micro
Összesen 478 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2984.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    1217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1609.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1030 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    645 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    9558 micro
  • β-crypt
    1929 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    5547 micro
Összesen 950 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    716 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt, cukkinit vastag szeletekre vágjuk, és hideg vízzel és sóval egy tálba tesszük. Hagyjuk őket addig, amíg elkészül a paradicsomszósz. Egy serpenyőben dinszteljük meg az apróra vágott hagymát 2 evőkanál olívaolajon 4-5 percig, majd adjunk hozzá körülbelül 1 csésze vizet.
  2. Addig forraljuk, amíg a víz el nem párolog. Így könnyebb lesz az étel, és igazán puha lesz a hagyma. Ha kész húzzuk félre, hogy nehogy megégjen.
  3. Ezután elkészítjük a paradicsomszószt. A paradicsomot vízbe tesszük és kicsit még forraljuk, amíg le nem jön a héja. Meghámozzuk, leturmixoljuk. Hozzáadjuk a összezúzott fokhagymát, sót, borsot, bazsalikomot, oregánót, 4-5 kanál olívaolajat (és chilit). Elkezdjük felfőzni, addig főzzük amíg kicsit besűrüsödik. Kóstoljuk meg és igazítsuk hozzá a fűszereket. Keverjük el a hagymával.
  4. Csepegtessük le a vizet a padlizsánról, cukkiniről, és szárítsuk meg konyhai papíron. Paprikát félbevágjuk vagy ha vékonyabb, akkor egyben is lehet hagyni. Kicsumázzuk.
  5. A cukkinit, padlizsánt, paprikát egy másik serpenyőbe tesszük, és adagonként megpirítjuk bő napraforgó olajon, hogy mindkét oldaluk enyhén megpiruljon és a zöldségek megpuhuljanak. Vegyük ki őket a serpenyőből, és helyezzük egy saganakiba (sütőbe tehető serpenyő) és kanalazzuk rá a paradicsomszószt ízlés szerint.
  6. Szórjuk rá a petrezselymet. Közben a sütőt előmelegítjük 170 C-ra. Helyezzük a saganakit a sütőbe, és süssük körülbelül 20-30 percig. Végül morzsoljuk rá a feta sajtot. Ha sütés előtt tesszük rá a sajtot, sütés közben a sajt megolvad, az eredmény pedig hihetetlenül finom.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 481
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szottyi 2 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...