Görög nyúlragu - Stifádó
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Sajtospiritos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
375g nyúlhús510 kcal
-
195g sonkahagyma71 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
200g konzerv paradicsom32 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
3g vörösborecet0 kcal
-
6g méz19 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
75g vörösbor64 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
1g fahéj1 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g olajbogyó29 kcal
-
23g újhagyma4 kcal
Összesen
963
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1500g nyúlhús2040 kcal
-
780g sonkahagyma284 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
800g konzerv paradicsom128 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
10g vörösborecet2 kcal
-
25g méz76 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
300g vörösbor255 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
2g fahéj5 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g olajbogyó116 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
Összesen
3855
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
37.1g nyúlhús50 kcal
-
19.3g sonkahagyma7 kcal
-
5.9g sárgarépa2 kcal
-
19.8g konzerv paradicsom3 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
3.7g finomliszt14 kcal
-
0.2g vörösborecet0 kcal
-
0.6g méz2 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
7.4g vörösbor6 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.5g olajbogyó3 kcal
-
2.3g újhagyma0 kcal
Összesen
94
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 83.8 g
Zsír
-
Összesen 32.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1866.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 970 mg
-
Nátrium 408 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 774.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 501 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 5089 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5491 micro
-
Lut-zea 611 micro
Összesen
963
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 335 g
Zsír
-
Összesen 131 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 855 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7467 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 419 mg
-
Kálcium 909 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 550 mg
-
Foszfor 3879 mg
-
Nátrium 1633 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 272.4 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 3099.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2006 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 107 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 187 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 192 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 121 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 439 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 20357 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 21962 micro
-
Lut-zea 2443 micro
Összesen
3855
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 184 micro
-
β-karotin 504 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 543 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Először a nyulat feldaraboljuk, ha egyben vásároltad, az bizony kicsit pech. A nyúlnak elég kemény csontja van, szóval eltart egy darabig, amíg ezt felaprítjuk. Lábakat a hajlatoknál, a gerincét meg 4-5 darabba elég felvágni. Aztán ami még éppen lelóg, például hasi izmok, azokat is levágjuk, de azt is felhasználjuk. Próbáljunk szép, gusztusos darabokat vágni. Sózzuk be és lisztben forgassuk meg, majd tegyük félre a darabokat. Vegyünk egy magasabb falú serpenyőt, és három evőkanál olajat forrósítsunk fel benne, majd süssük meg a belisztezett nyúldarabokat minden oldalukon pár percig. Ezután szépen rendezzük el őket egy tepsiben, esetleg abban a nagyon szuper, öntöttvas, fedeles edényben, amit manapság nagyon áron adnak. Ha ilyened van, picit irigykedem.
- A serpenyő megmaradt olaján pirítsuk meg a megpucolt hagymát és a kisebb hasábokra vágott sárgarépát, majd szépen terítsük el a húsdarabokon. Ezután még mindig ugyanabba a serpenyőbe öntsük bele az ecetet, és a mézzel kavarjuk el alaposan, majd ha már sistereg, tegyük bele a többi hozzávalót és fűszereket is.( A narancsot kötözzük össze a fahéjjal.) Pár percig forraljuk össze, ekkor már érezni a narancs és a fahéj erőteljes aromáját, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, de a sóval óvatosan, mert már a nyúlra is került korábban.
- Majd ezt a kész, forró szószt öntsük rá a nyulakra. Az a jó, ha teljesen ellepi őket, de ha ez nem következik be, ne essünk pánikba, hanem pótoljuk vízzel, esetleg bátrabbaknak az üvegben maradt vörösbort ajánlanám használatba venni. Alaposan takarjuk le fóliával vagy már az említett, szuperdrága öntöttvas edényben a hozzá való fedővel. Sütőben 1,5-2 óra alatt 160-170 fokon süssük meg, amíg a nyúl teljesen puhára nem fő.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 4145
- Feltöltés dátuma: 2017. március 27.
Ajánló
Tálaláskor megszórhatod egy kis finomra vágott újhagymával és olajbogyóval, köretnek pedig egy szelet kenyér a legjobb választás.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sajtospiritos
57 recept
Már nagyon sokszor főztem nyulat, de eddig ez az egyik legjobb recept, amit elkészítettem. Legtöbbször nagyon száraz maradt a hús, de így, görögösen elkészítve sokkal finomabb. Arról nem is beszélve, hogy most már tudom, azt a legendás londoni mókusvacsoránkat is ezzel az ízesítéssel kellett volna feldobni, de az már egy másik történet…