r
Nosalty Logó

Görög nyúlragu - Stifádó

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Sajtospiritos
Görög nyúlragu - Stifádó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 963 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3855 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1866.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    970 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    774.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    5089 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5491 micro
  • Lut-zea
    611 micro
Összesen 963 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    335 g

Zsír

  • Összesen
    131 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7467 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    3879 mg
  • Nátrium
    1633 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.4 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    3099.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2006 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    107 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    121 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    20357 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    21962 micro
  • Lut-zea
    2443 micro
Összesen 3855 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    184 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    543 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a nyulat feldaraboljuk, ha egyben vásároltad, az bizony kicsit pech. A nyúlnak elég kemény csontja van, szóval eltart egy darabig, amíg ezt felaprítjuk. Lábakat a hajlatoknál, a gerincét meg 4-5 darabba elég felvágni. Aztán ami még éppen lelóg, például hasi izmok, azokat is levágjuk, de azt is felhasználjuk. Próbáljunk szép, gusztusos darabokat vágni. Sózzuk be és lisztben forgassuk meg, majd tegyük félre a darabokat. Vegyünk egy magasabb falú serpenyőt, és három evőkanál olajat forrósítsunk fel benne, majd süssük meg a belisztezett nyúldarabokat minden oldalukon pár percig. Ezután szépen rendezzük el őket egy tepsiben, esetleg abban a nagyon szuper, öntöttvas, fedeles edényben, amit manapság nagyon áron adnak. Ha ilyened van, picit irigykedem.
  2. A serpenyő megmaradt olaján pirítsuk meg a megpucolt hagymát és a kisebb hasábokra vágott sárgarépát, majd szépen terítsük el a húsdarabokon. Ezután még mindig ugyanabba a serpenyőbe öntsük bele az ecetet, és a mézzel kavarjuk el alaposan, majd ha már sistereg, tegyük bele a többi hozzávalót és fűszereket is.( A narancsot kötözzük össze a fahéjjal.) Pár percig forraljuk össze, ekkor már érezni a narancs és a fahéj erőteljes aromáját, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, de a sóval óvatosan, mert már a nyúlra is került korábban.
  3. Majd ezt a kész, forró szószt öntsük rá a nyulakra. Az a jó, ha teljesen ellepi őket, de ha ez nem következik be, ne essünk pánikba, hanem pótoljuk vízzel, esetleg bátrabbaknak az üvegben maradt vörösbort ajánlanám használatba venni. Alaposan takarjuk le fóliával vagy már az említett, szuperdrága öntöttvas edényben a hozzá való fedővel. Sütőben 1,5-2 óra alatt 160-170 fokon süssük meg, amíg a nyúl teljesen puhára nem fő.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4112
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 27.

Ajánló

Tálaláskor megszórhatod egy kis finomra vágott újhagymával és olajbogyóval, köretnek pedig egy szelet kenyér a legjobb választás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Görög nyúlragu - Stifádó
Sajtospiritos 57 recept

Már nagyon sokszor főztem nyulat, de eddig ez az egyik legjobb recept, amit elkészítettem. Legtöbbször nagyon száraz maradt a hús, de így, görögösen elkészítve sokkal finomabb. Arról nem is beszélve, hogy most már tudom, azt a legendás londoni mókusvacsoránkat is ezzel az ízesítéssel kellett volna feldobni, de az már egy másik történet…

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...