r
Nosalty Logó

Görög halsaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Görög halsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 796 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1593 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1296.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    363 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1047 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    456 micro
Összesen 796 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    97 g

Zsír

  • Összesen
    120.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2593.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1180 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    681.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2230 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    727 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2093 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    1511 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    912 micro
Összesen 1593 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    443 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

  1. A koktélrákot sós vízben megfőzzük (éppen csak felforraljuk), leszűrjük, lehűtjük.
  2. A hagymát negyed szeletekre vágjuk.
  3. A halszeleteket lapos lábasba fektetjük.
  4. Rászórjuk a hagymát, hozzáadjuk a babérlevelet, a majorannát, két karika citromot, borsot darálunk rá, megsózzuk.
  5. Ráöntjük az olívaolajat és annyi vizet, ami éppen ellepi.
  6. Felforraljuk, 8- 10 percig főzzük, míg a halszeletek megfőnek.
  7. A halszeleteket kiemeljük, hűlni hagyjuk.
  8. A levet tovább főzzük, sűrítjük.
  9. A tojássárgát a Cayenne-borssal és egy fél citrom levével összekeverjük.
  10. Kiemeljük a léből babérleveleket, a citromkarikákat és állandó keverés mellett a léhez adjuk a citromlével és Cayenne-borssal kevert tojássárgát, besűrűsödik.
  11. Tovább keverve hozzáadjuk a tejfölt, még egyet rottyan, levesszük a lángról és jól lehűtjük.
  12. Tálra terítjük a laskára vágott salátaleveleket.
  13. Ráfektetjük a halszeleteket, köré a cikkekre vágott paradicsomot, a koktélrákot.
  14. A halszeleteket áthúzzuk a mártással, a félbevágott olajbogyókat rászórjuk.
  15. Tálalás előtt legalább két órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
  • Receptkönyvben: 296
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 41866
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 18.

Ajánló

Legjobban kánikulában esik, behűtve, hideg fröccsel kísérve.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Görög halsaláta
Harmathy Ildikó 313 recept

Az eredeti recept kardhalat ír. Nekem még sohasem volt itthon kardhal, de tonhalból, lazacból és fogasfiléből is kitűnő ez a saláta. Remélem egyszer elkészíthetem friss kardhalszeletekből is!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...