Görög halsaláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
150g tonhal216 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
14g salátalevél2 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
10 kcal
-
50g koktélrák36 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
75g görög joghurt77 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
796
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
300g tonhal432 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
28g salátalevél4 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
18g fekete olajbogyó21 kcal
-
100g koktélrák71 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
150g görög joghurt155 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1593
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
25.8g tonhal37 kcal
-
7.8g vöröshagyma3 kcal
-
2.4g salátalevél0 kcal
-
17.2g paradicsom3 kcal
-
1.6g fekete olajbogyó2 kcal
-
8.6g koktélrák6 kcal
-
14.6g citrom2 kcal
-
7.3g olívaolaj65 kcal
-
12.9g görög joghurt13 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
137
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 48.5 g
Zsír
-
Összesen 60.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1296.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 590 mg
-
Nátrium 422 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 340.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1115 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 363 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 234 mg
-
Retinol - A vitamin: 1047 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 756 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 456 micro
Összesen
796
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 97 g
Zsír
-
Összesen 120.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 457 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2593.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 1180 mg
-
Nátrium 843 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 681.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2230 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 30 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 727 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 467 mg
-
Retinol - A vitamin: 2093 micro
-
α-karotin 211 micro
-
β-karotin 1511 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 912 micro
Összesen
1593
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 443 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg tonhal
-
1 db vöröshagyma
-
4 db salátalevél
-
2 db paradicsom
-
6 db fekete olajbogyó
-
10 dkg koktélrák
-
1 db citrom
-
1 dl olívaolaj
-
1.5 dl görög joghurt
-
1 db tojássárgája
-
2 db babérlevél
-
majoranna ízlés szerint
-
cayenne paprika ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A koktélrákot sós vízben megfőzzük (éppen csak felforraljuk), leszűrjük, lehűtjük.
- A hagymát negyed szeletekre vágjuk.
- A halszeleteket lapos lábasba fektetjük.
- Rászórjuk a hagymát, hozzáadjuk a babérlevelet, a majorannát, két karika citromot, borsot darálunk rá, megsózzuk.
- Ráöntjük az olívaolajat és annyi vizet, ami éppen ellepi.
- Felforraljuk, 8- 10 percig főzzük, míg a halszeletek megfőnek.
- A halszeleteket kiemeljük, hűlni hagyjuk.
- A levet tovább főzzük, sűrítjük.
- A tojássárgát a Cayenne-borssal és egy fél citrom levével összekeverjük.
- Kiemeljük a léből babérleveleket, a citromkarikákat és állandó keverés mellett a léhez adjuk a citromlével és Cayenne-borssal kevert tojássárgát, besűrűsödik.
- Tovább keverve hozzáadjuk a tejfölt, még egyet rottyan, levesszük a lángról és jól lehűtjük.
- Tálra terítjük a laskára vágott salátaleveleket.
- Ráfektetjük a halszeleteket, köré a cikkekre vágott paradicsomot, a koktélrákot.
- A halszeleteket áthúzzuk a mártással, a félbevágott olajbogyókat rászórjuk.
- Tálalás előtt legalább két órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
- Receptkönyvben: 296
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 41866
- Feltöltés dátuma: 2009. március 18.
Ajánló
Legjobban kánikulában esik, behűtve, hideg fröccsel kísérve.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Az eredeti recept kardhalat ír. Nekem még sohasem volt itthon kardhal, de tonhalból, lazacból és fogasfiléből is kitűnő ez a saláta. Remélem egyszer elkészíthetem friss kardhalszeletekből is!