r
Nosalty Logó

Görög halsaláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Harmathy Ildikó
Görög halsaláta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

796
Kalória
48.5g
Fehérje
17.3g
Szénhidrátok
60.4g
Zsír
340.6g
Víz
228.5g
Koleszterin
3.5g
Rost
5.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 796 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1593 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1296.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    340.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    363 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1047 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    456 micro
Összesen 796 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    97 g

Zsír

  • Összesen
    120.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2593.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1180 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    681.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2230 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    727 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2093 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    1511 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    912 micro
Összesen 1593 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    443 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

  1. A koktélrákot sós vízben megfőzzük (éppen csak felforraljuk), leszűrjük, lehűtjük.
  2. A hagymát negyed szeletekre vágjuk.
  3. A halszeleteket lapos lábasba fektetjük.
  4. Rászórjuk a hagymát, hozzáadjuk a babérlevelet, a majorannát, két karika citromot, borsot darálunk rá, megsózzuk.
  5. Ráöntjük az olívaolajat és annyi vizet, ami éppen ellepi.
  6. Felforraljuk, 8- 10 percig főzzük, míg a halszeletek megfőnek.
  7. A halszeleteket kiemeljük, hűlni hagyjuk.
  8. A levet tovább főzzük, sűrítjük.
  9. A tojássárgát a Cayenne-borssal és egy fél citrom levével összekeverjük.
  10. Kiemeljük a léből babérleveleket, a citromkarikákat és állandó keverés mellett a léhez adjuk a citromlével és Cayenne-borssal kevert tojássárgát, besűrűsödik.
  11. Tovább keverve hozzáadjuk a tejfölt, még egyet rottyan, levesszük a lángról és jól lehűtjük.
  12. Tálra terítjük a laskára vágott salátaleveleket.
  13. Ráfektetjük a halszeleteket, köré a cikkekre vágott paradicsomot, a koktélrákot.
  14. A halszeleteket áthúzzuk a mártással, a félbevágott olajbogyókat rászórjuk.
  15. Tálalás előtt legalább két órán át hűtőszekrényben pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Az eredeti recept kardhalat ír. Nekem még sohasem volt itthon kardhal, de tonhalból, lazacból és fogasfiléből is kitűnő ez a saláta. Remélem egyszer elkészíthetem friss kardhalszeletekből is!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sokhagymás tojássaláta

A húsvét közeledtével mindannyian készülünk a családi összejövetelekre és a finomabbnál finomabb ételeket is izgatottan várjuk. Az ünnepi asztalra ezúttal egy különleges ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!