Görög gyümölcsleves Orsi és Fanni konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
A levesalaphoz
-
200g joghurt122 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
10 kcal
-
100g alma47 kcal
-
75g banán43 kcal
-
91 kcal
A sziruphoz
-
38g víz0 kcal
-
43g cukor167 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
Összesen
627
kcal
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
A levesalaphoz
-
800g joghurt488 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
400g alma187 kcal
-
300g banán171 kcal
-
366 kcal
A sziruphoz
-
150g víz0 kcal
-
173g cukor668 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
Összesen
2509
kcal
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
A levesalaphoz
-
32.5g joghurt20 kcal
-
8.1g habtejszín24 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
16.2g alma8 kcal
-
12.2g banán7 kcal
-
17.3g trópusi gyümölcskonzerv15 kcal
A sziruphoz
-
6.1g víz0 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
Összesen
103
kcal
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 733.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 302 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.9 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 440.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
627
kcal
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37 g
Zsír
-
Összesen 89.5 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 326 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2934.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 1208 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 995 mg
-
Nátrium 458 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 415.8 g
-
Cukor 286 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1762.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 817 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 121 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 764 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 307 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
2509
kcal
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
A levesalaphoz
-
8 dl joghurt
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 közepes db banán
A sziruphoz
-
1.5 dl víz
-
0.8 bögre cukor
-
fahéj ízlés szerint
-
szegfűszeg ízlés szerint
-
1 narancsból nyert narancshéj
Elkészítés
A levesalaphoz
- A gyümölcsöket összevágjuk. Hozzáadjuk a gyümölcsökhöz a joghurtokat, a tejszínt, a vaníliás cukrot.
- A szirup hozzávalóit összefőzzük, majd teljesen kihűtjük.
- A gyümölcsöket, és a szirupot összekeverjük.
- Egy éjszakát a hűtőben hagyjuk állni. Másnap hidegen tálalhatjuk.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11488
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A receptet Koszovóból kapta a férjem az egyik munkatársától.