r
Nosalty Logó

Görög gyümölcsleves Orsi és Fanni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Görög gyümölcsleves Orsi és Fanni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A levesalaphoz

A sziruphoz

Összesen 627 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A levesalaphoz

A sziruphoz

Összesen 2509 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A levesalaphoz

A sziruphoz

Összesen 103 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 627 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2934.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    1208 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    995 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.8 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1762.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    817 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    764 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 2509 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

A levesalaphoz

A sziruphoz

Elkészítés

A levesalaphoz

  1. A gyümölcsöket összevágjuk. Hozzáadjuk a gyümölcsökhöz a joghurtokat, a tejszínt, a vaníliás cukrot.
  2. A szirup hozzávalóit összefőzzük, majd teljesen kihűtjük.
  3. A gyümölcsöket, és a szirupot összekeverjük.
  4. Egy éjszakát a hűtőben hagyjuk állni. Másnap hidegen tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11487
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet Koszovóból kapta a férjem az egyik munkatársától.

Hozzávalók

A levesalaphoz

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...