r
Nosalty Logó

Görög grillnyárs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Görög grillnyárs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pácoláshoz

A rétegzéshez

A körethez

Összesen 685 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pácoláshoz

A rétegzéshez

A körethez

Összesen 2053 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pácoláshoz

A rétegzéshez

A körethez

Összesen 99 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 685 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    111.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3144.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    929 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    1286 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1233.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1097 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    384 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 2053 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

A pácoláshoz

A rétegzéshez

A körethez

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. A friss fűszereket a joghurttal, az olajjal és a citrom kifacsart levével késes aprítóban sűrű szósszá daráljuk, és a felkockázott csirkemellet bepácoljuk 3-4 órára hűtőbe téve.
  2. Ha megpácolódott a hús, a csirkemellet és a vargányát váltakozva nyársra tűzzük (nem túl szorosan).
  3. A megtisztított burgonyát megspricceljük olívaolajjal, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, a citrom reszelt héjával. Összerázzuk a tepsiben, majd fölé helyezzük a nyársakat.
  4. Fóliával letakarva 180 fokos sütőben hőlégkeverésen sütjük 20 percig, majd a fóliát levéve még kb. 10 percig pirítjuk, vagy grillen 1-2 perc alatt szép pirosra sütjük.
  5. Görög salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3841
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Görög grillnyárs
Évi néni 1830 recept

Utóbbi időben a nagy rohanásaim közepette előnyben részesítem a könnyen, gyorsan elkészíthető ételeket, amit egyszerre bedughatok a sütőbe, és mire kiveszem, minden kész. Ez egy könnyű étel, akár vacsorára is (akkor azért a krumplit elhagyhatjuk, elég a saláta is). A receptet James Martin oldalán találtam.

Hozzávalók

A pácoláshoz

A rétegzéshez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...