r
Nosalty Logó

Görög csirke paradicsomszószban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Görög csirke paradicsomszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 996 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3176 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1016.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6353 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 996 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    682 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, kettévágjuk, lebőrözzük. Sóval, borssal megszórjuk, és kb. 1 órát hagyjuk állni. A kétféle hagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk.
  2. A forró olajban a húst aranybarnára sütjük, majd kivesszük. A visszamaradt pecsenyezsírban megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a sűrített paradicsomot, és további 1-2 percig sütjük.
  3. Felöntjük a borral, 1-2 percig főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a fahéjrudat, a szegfűszeget, szegfűborsot, a babérlevelet és az elősütött húst. Lefedve kb. 45 percig főzzük, míg a hús puha.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 383
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 18322
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A neten (monambelles.de) akadtam erre a receptre. Ott a mártásban még 1 apróra vágott sárgarépa is volt főzve, majd pürésítve, de én kihagytam a répát, és a végén a mártás pürésítését is. Fehérbor helyet elkészíthetjük vörösborral is.  Én kritharaki tésztával tálaltam, de tálalhatjuk párolt rizzsel vagy burgonyapürével is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...