r
Nosalty Logó

Görög babsaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Görög babsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

A dresszinghez

Összesen 440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

A dresszinghez

Összesen 1766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A salátához

A dresszinghez

Összesen 126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2069.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    1169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    895 micro
Összesen 440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8279.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    1450 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    664 mg
  • Foszfor
    1373 mg
  • Nátrium
    4677 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    918.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1212 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    506 micro
  • β-karotin
    3025 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3579 micro
Összesen 1766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    367 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A salátához

A dresszinghez

Elkészítés

A salátához

  1. A zöldbabot megtisztítjuk, mossuk, majd fövő sós vízben kb. 20 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük.
  2. A hagymát meghántjuk, vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomokat kettévágjuk. A fehérbab konzervet leszűrjük.
  3. A dresszinghez az ecetet elkeverjük a sóval, borssal és a cukorral. Hozzákavarjuk az olajat, a végén pedig hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a kakukkfű levélkéket.
  4. A salátához valókat -a feta kivételével- egy edénybe öntjük, meglocsoljuk a dresszinggel, jól összekavarjuk, és legalább 30 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
  5. Tálalás előtt a salátára rámorzsoljuk a fetát, és ezzel is összekavarjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 17475
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A babot mielőtt megfőznénk, tördeljük kisebb darabokra. Tálaljuk friss lepénykenyérrel. 

Hozzávalók

A salátához

A dresszinghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...