Görcs vagy batyuleves
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Olgis
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
A gyúrt tésztához
-
14g tojás17 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
A töltelékhez
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
A zöldségek a levesalaphoz
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
Összesen
442
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
A gyúrt tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
A töltelékhez
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A zöldségek a levesalaphoz
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
Összesen
1772
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
A gyúrt tésztához
-
5.9g tojás7 kcal
-
10.7g finomliszt39 kcal
A töltelékhez
-
21.4g darált sertéshús39 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
9.1g napraforgó olaj80 kcal
A zöldségek a levesalaphoz
-
8.6g sárgarépa3 kcal
-
9.6g fehérrépa6 kcal
-
19.3g karalábé4 kcal
-
9.6g vöröshagyma4 kcal
Összesen
189
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 430.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 135.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1482 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
442
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 67.8 g
Zsír
-
Összesen 117.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 486 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1720.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 896 mg
-
Nátrium 372 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 540.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 762 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 462 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5929 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 690 micro
Összesen
1772
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 265 micro
-
β-karotin 634 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
A gyúrt tésztához
-
1 db tojás
A töltelékhez
-
20 dkg darált sertéshús
-
1 db tojás
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 dl napraforgó olaj
A zöldségek a levesalaphoz
-
1 db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 kis db karalábé
-
1 közepes fej vöröshagyma
Elkészítés
A gyúrt tésztához
- Tésztát gyúrunk egy tojásból annyi liszttel, amennyit felvesz. Kinyújtjuk, majd téglalapokra vágjuk.
- A darált húst hagymás alapon lesütjük. Sózzuk, borsozzuk, paprikával ízesítjük. (Pörköltmaradék is felhasználható.)
- A téglalap közepére kerül a kihűlt, tojással összekevert húsból 1 evőkanálnyi.
- Feltekerjük, és görcsbe kötjük.
- Közben elkészülhet a zöldségleves alap (ízlés szerinti zöldségekből).
- Ha márfélig megfőtteka zöldségek, belefőzzük a görcsöket, fedő alatt hamarabb puhul.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7465
- Feltöltés dátuma: 2012. január 11.
Ajánló
Laktató leves. A friss tésztát nem kell sokáig főzni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Olgis
31 recept
Édesanyámtól tanultam. Készült csak zsirosan, vagy felvert megsült tojással, töltve. Ízesíttett (bors, szerecsendió) burgonyapürével is tölthető. Füstölt darált sonkával vagy májjal is készülhet. A nyers tojás fontos kötőanyag a töltelékeknél, ez összetartja. A gyúrt tészta ne legyen nagyon vékony. Derelye alakban is formázható. A görcsök folpackkal elválasztva fagyaszhatóak is.