r
Nosalty Logó

Göngyölt linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Göngyölt linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 881 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 352 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1500.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 881 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.4 g

Zsír

  • Összesen
    297.3 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9003.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    3703 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    827 mg
  • Foszfor
    3256 mg
  • Nátrium
    901 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    546.2 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    327 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    831 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 5280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a sütőport, tojássárgáját, cukrot, sót, tejfölt. Jól összegyúrjuk, és 4 részre osztjuk a tésztát.
  2. Külön-külön kinyújtjuk a tésztarészeket 15x20 cm-es téglalapokká.
  3. A lapokat megkenjük szilvalekvárral, és a kétoldalról feltekerjük úgy, hogy a közepén maradjon 2-3 cm. Mind a négy lapot ugyanígy megcsináljuk, és a tepsibe szépen eligazítjuk.
  4. A középső rész töltelékjéhez a tojásfehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és belekeverjük a mákot, citromhéjat. Ezt a habot szépen eligazitjük a középső részen egyenletesen.
  5. Előmelegített sütőben szép rózsaszínüre sütjük.
  6. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 16762
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 29.

Ajánló

Az eredeti recept szerint a mákos hab tetejére csokimázat kellene csinálni, de az már úgy túl sok lett volna, így én ezt kihagytam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

A linzertésztát a legegyszerűbb variálni. Fém dobozban jól eláll, már ha nem fogy el!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...