Gombával töltött puliszkafelfújt
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
Puliszkafelfújt
-
25g kukoricadara91 kcal
-
38g zöldség alaplé3 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g mozzarella37 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
Gombapaprikás
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
13g tv-paprika2 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
13g fehérbor10 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
2g kacsazsír0 kcal
Összesen
231
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
Puliszkafelfújt
-
200g kukoricadara724 kcal
-
300g zöldség alaplé21 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
80g parmezán sajt314 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Gombapaprikás
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
200g konzerv paradicsom32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
15g kacsazsír0 kcal
Összesen
1852
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
Puliszkafelfújt
-
10.6g kukoricadara38 kcal
-
15.8g zöldség alaplé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.3g mozzarella16 kcal
-
4.2g parmezán sajt17 kcal
-
8.7g tojás11 kcal
-
2.4g petrezselyem1 kcal
Gombapaprikás
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
5.3g tv-paprika1 kcal
-
10.6g konzerv paradicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
26.4g csiperkegomba6 kcal
-
5.3g fehérbor4 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.8g kacsazsír0 kcal
Összesen
99
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 914.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 343 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 139.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 410 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 686 micro
-
Lut-zea 799 micro
Összesen
231
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 104.8 g
Zsír
-
Összesen 65.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 674 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7313.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 1724 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 439 mg
-
Foszfor 2214 mg
-
Nátrium 2742 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 199.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1119.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 847 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 167 mg
-
D vitamin: 184 micro
-
K vitamin: 755 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 322 micro
-
Kolin: 615 mg
-
Retinol - A vitamin: 567 micro
-
α-karotin 143 micro
-
β-karotin 3279 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 5490 micro
-
Lut-zea 6396 micro
Összesen
1852
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 290 micro
-
Lut-zea 338 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
Puliszkafelfújt
-
1 bögre kukoricadara
-
3 dl zöldség alaplé
-
só ízlés szerint
-
10 dkg mozzarella
-
8 dkg parmezán sajt
-
3 db tojás
-
1 csokor petrezselyem
Gombapaprikás
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db tv-paprika
-
20 dkg konzerv paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál füstölt pirospaprika
-
1 dl fehérbor
-
1 teáskanál kakukkfű
-
1 ek kacsazsír
Elkészítés
Puliszkafelfújt
- Az alaplevet kissé megsózzuk, felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük az instant puliszkát, 2-3 perc alatt megfőzzük. Robotgép táljába öntjük hűlni (ha keverjük, hamarabb kihűl).
- Egyenként beleütjük a tojásokat, és habosra keverjük.
- Közben a mozzarellát apró kockákra vágjuk, belekeverjük a puliszkába, majd a felaprított petrezselymet és a lereszelt parmezánt is. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
- Kiolajozott formák aljára puliszka habot teszünk, majd a megfőtt gombapaprikást, s annak tetejére újra puliszka jön.
- 170 fokos sütőben hőlégkeverésen 25-30 perc alatt megsütjük.
Gombapaprikás
- Egy kanál kacsazsíron a felkockázott vöröshagymát megpirítjuk. Mikor már kezd színt kapni, hozzáadjuk a füstölt paprikát, a felkockázott TV paprikát, a hámozott paradicsomot, kakukkfüvet, sót, borsot, majd az egész kis gombafejeket.
- Egy-két percig így pirítjuk, majd felöntjük egy dl fehérborral. Addig forraljuk, míg elfövi az alkoholt és a szósz besűrűsödik.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26x26
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 607
- Feltöltés dátuma: 2015. június 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
A mai ebédünk ez volt. A szokásos történet: faggatom a családot, hogy mit főzzek, de csak az a válasz, hogy találd ki. Reggel szép, friss, kis gombákat vettem, így ezt kapták a tanácstalanok.