r
Nosalty Logó

Gombával töltött csirkemell leveles tésztában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gombával töltött csirkemell leveles tésztában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 930 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3719 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1214.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 930 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.2 g

Zsír

  • Összesen
    194.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    948 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4857.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    2394 mg
  • Nátrium
    1555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1161.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    627 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    752 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    959 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2336 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2804 micro
Összesen 3719 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsükelő a sütőt. Vágjuk fel a gombát - legyenek finomabb és nagyobb darabjai is. Egy forró serpenyőbe öntsünk egy pár löttyintés olívaolajat, és pirítsuk a fokhagymát a gombával kb 10 percig. Kedvünkre sózzuk, borsozzuk, és keverjük hozzá a petrezselyemzöldet. Tegyük félre, hogy lehűljön.
  2. Vágjunk kis zsebeket a csirkemellbe, de vigyázzunk, hogy ne lyukasszuk áta húst, éskanalazzukbele a kihűlt gombát.
  3. Egy kevés liszttel hintsük meg a deszkát, és a sodrófával nyújtsunk ki a tésztából kb. 45 cm hosszú, 20 cm széles és fél cm vastag lapot. Vágjukhosszában 4 csíkra, és tekerjük be vele a csirkemelleket. Kenjük meg a tésztáttojással, és az előmelegített sütőben süssük 35 percig.
  4. Mialatt sül, tegyük a mustármagot egy forró serpenyőbe, öntsük rá a fehérbort, és sűrítsük be, hogy az alkoholgőz elpárologjon. Keverjük hozzá a tejszínt, és főzzük, míg a mártás a kanál hátára nem tapad. Levesszüka tűzről, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 14719
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik kedvenc szakácsomtól, Jamie Oliver-től vettem a receptet. Itthon is nagyon megkedvelték a főztjét, mert egyszerűen és finomakat szokott főzni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...