Gombával töltött csirkemell leveles tésztában
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
50g gomba11 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
125g leveles tészta464 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3g mustármag13 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
930
kcal
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
200g gomba43 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
900g csirkemellfilé1080 kcal
-
500g leveles tészta1855 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g mustármag51 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
3719
kcal
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
9.8g gomba2 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2.2g petrezselyem1 kcal
-
44.3g csirkemellfilé53 kcal
-
24.6g leveles tészta91 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
0.5g mustármag3 kcal
-
9.8g fehérbor8 kcal
-
4.9g habtejszín14 kcal
Összesen
182
kcal
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.8 g
Zsír
-
Összesen 48.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1214.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 598 mg
-
Nátrium 389 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 290.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 188 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 240 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 584 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 701 micro
Összesen
930
kcal
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 251.2 g
Zsír
-
Összesen 194.8 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 948 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4857.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 260 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 363 mg
-
Foszfor 2394 mg
-
Nátrium 1555 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 197.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1161.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 627 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 752 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 95 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 959 mg
-
Retinol - A vitamin: 432 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2336 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2804 micro
Összesen
3719
kcal
- 14% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
-
2 ek olívaolaj
-
500 g leveles tészta
-
2 dl fehérbor
-
1 dl habtejszín
Elkészítés
- Melegítsükelő a sütőt. Vágjuk fel a gombát - legyenek finomabb és nagyobb darabjai is. Egy forró serpenyőbe öntsünk egy pár löttyintés olívaolajat, és pirítsuk a fokhagymát a gombával kb 10 percig. Kedvünkre sózzuk, borsozzuk, és keverjük hozzá a petrezselyemzöldet. Tegyük félre, hogy lehűljön.
- Vágjunk kis zsebeket a csirkemellbe, de vigyázzunk, hogy ne lyukasszuk áta húst, éskanalazzukbele a kihűlt gombát.
- Egy kevés liszttel hintsük meg a deszkát, és a sodrófával nyújtsunk ki a tésztából kb. 45 cm hosszú, 20 cm széles és fél cm vastag lapot. Vágjukhosszában 4 csíkra, és tekerjük be vele a csirkemelleket. Kenjük meg a tésztáttojással, és az előmelegített sütőben süssük 35 percig.
- Mialatt sül, tegyük a mustármagot egy forró serpenyőbe, öntsük rá a fehérbort, és sűrítsük be, hogy az alkoholgőz elpárologjon. Keverjük hozzá a tejszínt, és főzzük, míg a mártás a kanál hátára nem tapad. Levesszüka tűzről, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 164
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 14692
- Feltöltés dátuma: 2010. július 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az egyik kedvenc szakácsomtól, Jamie Oliver-től vettem a receptet. Itthon is nagyon megkedvelték a főztjét, mert egyszerűen és finomakat szokott főzni.