r
Nosalty Logó

Gombás vagdalt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokine
Gombás vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 379 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1516 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1050.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    248 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    968 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 379 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4202.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    564 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1595 mg
  • Nátrium
    1538 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    992.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    749 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    3874 micro
  • β-crypt
    491 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3116 micro
Összesen 1516 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát, gombát, petrezselymet és a paprikát apróra vágjuk.
  2. A zsömléket beáztatjuk a tejbe.
  3. Az olajon dinszteljük a hagymát, rádobjuk a gombát és a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. (Nem kell sokáig dinsztelni, mert majd a sütőben megpuhul a hússal együtt.)
  4. Egy tálba tesszük a darált pulykahúst, ráöntjük a dinsztelt gombát, teszünk bele 2 db nyers tojást, az apróra vágott piros húsú paprikát és a kicsavart áztatott zsömlét.
  5. Ízesítjük sóval, borssal, cayenne borssal.
  6. Alaposan összedolgozzuk. (A robotgép dagasztó villájával kevertem össze.)
  7. Egy 31X12X5 méretű őzgerinc formába öntjük a masszát, melyet előtte kikentünk olajjal és zsemlemorzsával megszórtunk.
  8. 170 fokon 45 - 50 percig, 190 fokon 15 percig sütjük. Tűpróba!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 31X12X5
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9311
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 17.

Ajánló

Hideg tálra is ajánlom, mert nagyon szépen lehet szeletelni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a vagdaltat nagyon szereti a család. Nagyon jó felvágott helyett, előételnek, vendégvárónak, könnyű vacsorának egy saláta mellé. Lehet variálni aszerint, mikor mit találunk a hűtőben. Tehetünk bele konzerv borsót, kukoricát vagy főtt tojást is. Hidegen is kiváló, kenyérre szendvicsnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...