r
Nosalty Logó

Gombás-tojásos palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Batan
Gombás-tojásos palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Tetejére

Összesen 441 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Tetejére

Összesen 1758 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Tetejére

Összesen 119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1014.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 441 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.3 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    998 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4059.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1257 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1401 mg
  • Nátrium
    1042 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    851.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    743 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    799 mg
  • Retinol - A vitamin:
    705 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2333 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3410 micro
Összesen 1758 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Palacsinta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Palacsinta

  1. A palacsinta hozzávalóit csomómentesen összekeverjük. (Ha van időnk, hagyhatjuk állni kicsit, ilyenkor az ásványvizet csak közvetlenül a sütés előtt adjuk hozzá.)
  2. Kisütjük a palacsintákat (az első előtt nagyon kevés olajat csurgatunk a serpenyőbe).

Töltelék

  1. A gombát apróra vágjuk (közben lehet a tojást megfőzni), majd az olajon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Megvárjuk, míg az összes levét elfövi, ekkor elzárjuk alatta a lángot. Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, illetve belereszeljük nagy lyukú reszelőn a tojásokat. Szintén még melegen belereszelünk kb. 5 dkg sajtot.

Tetejére

  1. Kezdődik a batyukészítés: a palacsintára halmozunk egy evőkanál gombás-tojásos tölteléket. A palacsinták két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük.
  2. A kész batyukat enyhén kiolajozott tepsire tesszük.
  3. Ha az összes töltelék és palacsinta elfogyott, akkor mindegyik palacsinta tetejére eloszlatunk egy-egy teáskanál tejfölt, és ízlés szerinti reszelt sajtot.
  4. Meleg sütőben a sajt pirosodásáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1901
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családi ünnepeken kissé már kezdett mindenki túllőni a célon, gyakran két levest, 3 főfogást (persze nem csak egyféle körettel) és többféle desszertet kínált az épp aktuális vendéglátó. Ezt megunva döntöttünk úgy, hogy az egyik névnap ünneplése során csak egy egyszerűbb, de tartalmast levest kínálunk, utána pedig palacsintát. De a palacsintát is 100-féleképpen lehet elkészíteni! Igaz ezen az ünnepen továbbra is ragaszkodunk az egyszerűbb leveshez, de utána 3-4 féle sós és ugyanennyi édes palacsinta szokott az asztalon tornyosulni. Ezzel a gombás-tojásos palacsintával egyidejűleg spenótos-kolbászos palacsinta is szokott készülni, ez is látszik a képen.

Hozzávalók

Palacsinta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...