r
Nosalty Logó

Gombás-tejfölös kenyérlepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gombagasztro
Gombás-tejfölös kenyérlepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 896 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 3578 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 185 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1542.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6197 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 896 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    156.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6170.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1626 mg
  • Nátrium
    3192 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1091.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    24787 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 3578 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1284 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk egy pici tejben cukorral. Hozzáadjuk a többi alkotóelemet. Összedolgozzuk és kelesztjük. A megkelt tésztát vékonyra kinyújtjuk és kerek formába tesszük.
  2. Forró sütőben 220 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Feltét

  1. Megkenjük tejföllel, rászórjuk az apróra vágott nyers gombákat, a szárított paradicsomot, olívabogyót és tetejére hintünk egy kevés rozmaringot.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 811
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-tejfölös kenyérlepény
Gombagasztro 357 recept

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...