Gombás-spenótos tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Júlia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
919
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
2759
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
237
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 42.5 g
Zsír
-
Összesen 50.1 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2550 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 556 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 509 mg
-
Nátrium 1305 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 177.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 486 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 179 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 303 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 2570 micro
-
β-crypt 154 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4422 micro
Összesen
919
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 127.5 g
Zsír
-
Összesen 150.2 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 301 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7650.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 1667 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 308 mg
-
Foszfor 1526 mg
-
Nátrium 3914 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 532.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1459 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 155 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 538 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 909 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 797 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 7709 micro
-
β-crypt 462 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13267 micro
Összesen
2759
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 658.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 337 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 663 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1142 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
-
1 ek olívaolaj
-
150 g kolbász
-
150 g csiperkegomba
-
0.5 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 dl fehérbor
-
250 g tészta
-
150 g spenót
-
15 g parmezán sajt
-
20 dkg sajt
-
1.5 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy lábasban felmelegítjük az olajat, majd rádobjuk a felkarikázott kolbászt, és kicsit megforgatjuk/sütjük őket, majd félretesszük őket (de az olajat megtartjuk, amiben sütöttük). Közben másik lábasban felteszünk vizet forrni a tésztának.
- A gombákat alaposan megmossuk, feldaraboljuk, és a kolbász olajában főzzük őket, amíg meg nem barnulnak, kb. 5 perc, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a felkockázott paprikát.
- A gombákhoz adjuk a bort, és hagyjuk főni, hogy szinte az összes leve elpárologjon. Közben a forró vízben, pici sóval al dente-re főzzük a tésztát. Mikor leszűrjük, a főzővizet megtartjuk.
- A tésztát a gombákhoz adjuk, a spenóttal és egy bögrényi főzővízzel, majd sűrűn kevergetve főzzük, amíg a spenót összeesik és a szósz besűrűsödik. Ekkor hozzáadunk még egy bögre főzővizet, a kétféle reszelt sajtot, sót és borsot. Elkeverjük.
- Ha a víz nagy része elfőtt, hozzákeverjük a vajat is. Ha az felolvadt, mehet hozzá a kolbász, kicsit összeforgatjuk, és egy kis reszelt sajttal a tetején már lehet is tálalni.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2385
- Feltöltés dátuma: 2016. október 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Júlia
207 recept
Néha túl sokat veszek gombából és spenótból. Meg néha van bor a hűtőben.