r
Nosalty Logó

Gombás-spenótos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Júlia
Gombás-spenótos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 919 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2759 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2550 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    1305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    2570 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4422 micro
Összesen 919 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    127.5 g

Zsír

  • Összesen
    150.2 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7650.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1667 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1526 mg
  • Nátrium
    3914 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    538 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    909 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    797 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    7709 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13267 micro
Összesen 2759 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    663 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1142 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban felmelegítjük az olajat, majd rádobjuk a felkarikázott kolbászt, és kicsit megforgatjuk/sütjük őket, majd félretesszük őket (de az olajat megtartjuk, amiben sütöttük). Közben másik lábasban felteszünk vizet forrni a tésztának.
  2. A gombákat alaposan megmossuk, feldaraboljuk, és a kolbász olajában főzzük őket, amíg meg nem barnulnak, kb. 5 perc, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a felkockázott paprikát.
  3. A gombákhoz adjuk a bort, és hagyjuk főni, hogy szinte az összes leve elpárologjon. Közben a forró vízben, pici sóval al dente-re főzzük a tésztát. Mikor leszűrjük, a főzővizet megtartjuk.
  4. A tésztát a gombákhoz adjuk, a spenóttal és egy bögrényi főzővízzel, majd sűrűn kevergetve főzzük, amíg a spenót összeesik és a szósz besűrűsödik. Ekkor hozzáadunk még egy bögre főzővizet, a kétféle reszelt sajtot, sót és borsot. Elkeverjük.
  5. Ha a víz nagy része elfőtt, hozzákeverjük a vajat is. Ha az felolvadt, mehet hozzá a kolbász, kicsit összeforgatjuk, és egy kis reszelt sajttal a tetején már lehet is tálalni.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2385
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néha túl sokat veszek gombából és spenótból. Meg néha van bor a hűtőben. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...