Gombás-sonkás palacsinta rántva
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
A palacsintatésztához
-
41g tojás52 kcal
-
1g só0 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
120g tej67 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
A töltelékhez
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
53 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g csirkemellsonka24 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
A panírozáshoz
-
25g finomliszt91 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
Összesen
1414
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
A palacsintatésztához
-
165g tojás208 kcal
-
4g só0 kcal
-
240g finomliszt874 kcal
-
480g tej269 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A töltelékhez
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
400g csiperkegomba85 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g bors1 kcal
-
100g csirkemellsonka95 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
A panírozáshoz
-
100g finomliszt364 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
Összesen
5656
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
A palacsintatésztához
-
7.4g tojás9 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
10.8g finomliszt39 kcal
-
21.7g tej12 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
A töltelékhez
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
18.1g csiperkegomba4 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.5g csirkemellsonka4 kcal
-
4.5g trappista sajt16 kcal
A panírozáshoz
-
4.5g finomliszt16 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
4.5g zsemlemorzsa18 kcal
-
11.5g napraforgó olaj102 kcal
Összesen
254
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36 g
Zsír
-
Összesen 98.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 256 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2206.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 400 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 432 mg
-
Nátrium 1245 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 177.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 212 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 321 micro
Összesen
1414
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144 g
Zsír
-
Összesen 393.4 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 168 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 126 g
-
Koleszterin 1023 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8824.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 266 mg
-
Kálcium 1601 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 1730 mg
-
Nátrium 4980 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 373.6 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 708.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 702 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 135 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 247 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 409 micro
-
Kolin: 849 mg
-
Retinol - A vitamin: 700 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1284 micro
Összesen
5656
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 225 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
254
kcal
Hozzávalók
A palacsintatésztához
-
3 db tojás
-
1 kk só
-
12 púpozott ek finomliszt
-
4.8 dl tej
-
0.5 dl napraforgó olaj
A töltelékhez
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
40 dkg csiperkegomba
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 kk só
-
0.5 kk bors
-
10 dkg csirkemellsonka
-
10 dkg trappista sajt
A panírozáshoz
-
10 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
10 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
A palacsintatésztához
- Először a gombát megtisztítjuk, apróra kockázzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk.
- Rászórjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt kb. 20 perc alatt megpároljuk.
- A sonkát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
- A palacsintához a tojásokat egy tálba ütjük, a sóval habosra kavarjuk. Beleszitáljuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává kavarjuk. Beleöntjük az olajat.
- Egy nagyobb méretű palacsintasütőt felforrósítunk, az első palacsinta alá öntünk 1 kk olajat, majd megsütjük a palacsintákat.
- Ha megpuhult a gomba és a leve elfőtt, a palacsintákat egyesével a pultra fektetjük.
- Elosztjuk rajtuk a gombát úgy, hogy a szélén kb. 2-3 cm-en ne legyen töltelék, így könnyebb lesz feltekerni.
- A gomba tetejére szórjuk a sajtot, majd a sonkát.
- A palacsinták két oldalát felhajtjuk, majd feltekerjük. Megtűzzük fogpiszkával.
- Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba a zsemlemorzsát.
- A fenti sorrendben bepanírozzuk a megtöltött palacsintákat.
- Egy magasabb falú edénybe olajat forrósítunk, és kb. 5-6 perc alatt világosbarnára sütjük a palacsintákat.
- Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 341
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 17441
- Feltöltés dátuma: 2013. április 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Andi80_
380 recept
Ez egy laktató és finom étel, ami alkalmas a húsvétról megmaradt sonka felhasználására is. Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de azt hiszem, megéri belevágni. Zöldborsós rizzsel tálaltam, de kínálhatunk hozzá krumplipürét is.