r
Nosalty Logó

Gombás-sonkás palacsinta rántva

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Gombás-sonkás palacsinta rántva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A panírozáshoz

Összesen 1414 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A panírozáshoz

Összesen 5656 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A panírozáshoz

Összesen 254 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    98.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2206.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    1245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 1414 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144 g

Zsír

  • Összesen
    393.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    1023 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8824.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    1601 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1730 mg
  • Nátrium
    4980 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    708.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    135 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    849 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1284 micro
Összesen 5656 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A panírozáshoz

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. Először a gombát megtisztítjuk, apróra kockázzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk.
  2. Rászórjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt kb. 20 perc alatt megpároljuk.
  3. A sonkát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
  4. A palacsintához a tojásokat egy tálba ütjük, a sóval habosra kavarjuk. Beleszitáljuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává kavarjuk. Beleöntjük az olajat.
  5. Egy nagyobb méretű palacsintasütőt felforrósítunk, az első palacsinta alá öntünk 1 kk olajat, majd megsütjük a palacsintákat.
  6. Ha megpuhult a gomba és a leve elfőtt, a palacsintákat egyesével a pultra fektetjük.
  7. Elosztjuk rajtuk a gombát úgy, hogy a szélén kb. 2-3 cm-en ne legyen töltelék, így könnyebb lesz feltekerni.
  8. A gomba tetejére szórjuk a sajtot, majd a sonkát.
  9. A palacsinták két oldalát felhajtjuk, majd feltekerjük. Megtűzzük fogpiszkával.
  10. Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba a zsemlemorzsát.
  11. A fenti sorrendben bepanírozzuk a megtöltött palacsintákat.
  12. Egy magasabb falú edénybe olajat forrósítunk, és kb. 5-6 perc alatt világosbarnára sütjük a palacsintákat.
  13. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 341
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 17441
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-sonkás palacsinta rántva
Andi80_ 380 recept

Ez egy laktató és finom étel, ami alkalmas a húsvétról megmaradt sonka felhasználására is. Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de azt hiszem, megéri belevágni. Zöldborsós rizzsel tálaltam, de kínálhatunk hozzá krumplipürét is.

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A panírozáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...