r
Nosalty Logó

Gombás-sonkás palacsinta rántva

5,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Andi80_
Gombás-sonkás palacsinta rántva
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A panírozáshoz

1414
Kalória
36g
Fehérje
93.4g
Szénhidrátok
98.3g
Zsír
177.1g
Víz
255.8g
Koleszterin
4.8g
Rost
9.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A panírozáshoz

Összesen 1414 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A panírozáshoz

Összesen 5656 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A panírozáshoz

Összesen 254 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    98.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2206.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    1245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    177.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 1414 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144 g

Zsír

  • Összesen
    393.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    1023 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8824.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    1601 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1730 mg
  • Nátrium
    4980 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    708.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    135 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    849 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1284 micro
Összesen 5656 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 254 kcal

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. Először a gombát megtisztítjuk, apróra kockázzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk.
  2. Rászórjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt kb. 20 perc alatt megpároljuk.
  3. A sonkát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
  4. A palacsintához a tojásokat egy tálba ütjük, a sóval habosra kavarjuk. Beleszitáljuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává kavarjuk. Beleöntjük az olajat.
  5. Egy nagyobb méretű palacsintasütőt felforrósítunk, az első palacsinta alá öntünk 1 kk olajat, majd megsütjük a palacsintákat.
  6. Ha megpuhult a gomba és a leve elfőtt, a palacsintákat egyesével a pultra fektetjük.
  7. Elosztjuk rajtuk a gombát úgy, hogy a szélén kb. 2-3 cm-en ne legyen töltelék, így könnyebb lesz feltekerni.
  8. A gomba tetejére szórjuk a sajtot, majd a sonkát.
  9. A palacsinták két oldalát felhajtjuk, majd feltekerjük. Megtűzzük fogpiszkával.
  10. Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba a zsemlemorzsát.
  11. A fenti sorrendben bepanírozzuk a megtöltött palacsintákat.
  12. Egy magasabb falú edénybe olajat forrósítunk, és kb. 5-6 perc alatt világosbarnára sütjük a palacsintákat.
  13. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 40 perc

Ez egy laktató és finom étel, ami alkalmas a húsvétról megmaradt sonka felhasználására is. Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de azt hiszem, megéri belevágni. Zöldborsós rizzsel tálaltam, de kínálhatunk hozzá krumplipürét is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!