Gombás-sajtos-kolbászos palacsinta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
A palacsintatésztához
-
14g tojás17 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
75g tej42 kcal
-
25g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
18 kcal
A töltelékhez
-
50g gomba11 kcal
-
38g kolbász170 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
13g főzőtejszín16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18 kcal
Összesen
662
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
A palacsintatésztához
-
55g tojás69 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g szódavíz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
71 kcal
A töltelékhez
-
200g gomba43 kcal
-
150g kolbász678 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
Összesen
2646
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
A palacsintatésztához
-
3.5g tojás4 kcal
-
9.6g finomliszt35 kcal
-
19.3g tej11 kcal
-
6.4g szódavíz0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
A töltelékhez
-
12.8g gomba3 kcal
-
9.6g kolbász44 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
7.7g kápia paprika2 kcal
-
11.2g tejföl22 kcal
-
9.6g sajt34 kcal
-
3.2g főzőtejszín4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
Összesen
171
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 42.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1789.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 408 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 1016 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 183.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 424 micro
-
β-crypt 122 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
662
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.9 g
Zsír
-
Összesen 171 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 485 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7157.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 1632 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 1195 mg
-
Nátrium 4066 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.8 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 734 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 970 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 806 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 1697 micro
-
β-crypt 488 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 331 micro
Összesen
2646
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
A palacsintatésztához
-
1 db tojás
-
15 dkg finomliszt
-
3 dl tej
-
1 késhegynyi só
-
2 teáskanál napraforgó olaj
A töltelékhez
-
20 dkg gomba
-
15 dkg kolbász
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 közepes db kápia paprika
-
175 g tejföl
-
15 dkg sajt
-
0.5 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A palacsintatésztához
- A palacsintatészta: A hozzávalókat simára keverjük, akkor jó, ha tejszín sűrűségű. Keverés után legalább fél órát pihentetjük.
- Sütés előtt 1 tk olajat keverünk a tésztába, ez segít, hogy ne ragadjon le, és ne kelljen minden palacsinta előtt olajozni a serpenyőt.
- Végül felforrósítjuk a serpenyőt, kevés olajat öntünk bele úgy, hogy egyenletesen szétterüljön a serpenyőben, majd 1 merőkanálnyi tésztát öntünk bele, amivel ugyanígy járunk el. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Az első oldalt hosszabb, a másik oldalt kicsit rövidebb ideig sütjük.
- A töltelék: Az apróra vágott hagymát a forró olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a vékony szeletekre vágott gombát, azt is lepirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén apró kockákra vágott kolbászt, paprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól átpirítjuk. Óvatosan bánjuk a sóval, mert a sajtok és a kolbász is sós!
- A kockára vágott sajtokat hozzáadjuk, kevés tejszínnel felöntjük, és épp csak összerotyogtatjuk. Kb. a sajtok felét használjuk fel.
- A kapott mártással megtöltjük a palacsintákat, összehajtogatjuk, lerakosgatjuk egy kikent tepsibe, ráöntjük a tejfölt, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és piros-ropogósra sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2271
- Feltöltés dátuma: 2013. április 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy ideje árválkodott már a hűtőben egy kis darab kolbász, néhányféle sajtvég, volt benne füstölt, trappista, parmezán széle, eidami. Maradt egy kevés gomba is, meg egy árva paprika. Önállóan egyik sem lett volna elég semmire. Kipakoltam szépen a pultra mindent, majd elkezdtem csak úgy, ötletszerűen összedobálni őket. Ez az egyszerű, olcsó, ámde annál laktatóbb vacsi született belőle. A hozzávalók sem és a mennyiségük sem törvényszerű, bárki kedvére variálhatja akár ízlése, akár a hűtőjében árválkodó alapanyagok szerint. Bármikor továbbgondolható. Jó kísérletezést!