Gombás ravioli tejszínes mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Foxpost
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
Gombás töltelék
-
2g olívaolaj18 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
19 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
63g ricotta94 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
Tejszínes mártás
-
125g főzőtejszín164 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g bors0 kcal
Friss tészta
-
41g tojás52 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
856
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
Gombás töltelék
-
8g olívaolaj71 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
77 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
Tejszínes mártás
-
500g főzőtejszín655 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
0g bors0 kcal
Friss tészta
-
165g tojás208 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
4g só0 kcal
Összesen
3421
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
Gombás töltelék
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
4.8g bacon19 kcal
-
4.4g lilahagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
24.2g csiperkegomba5 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.5g szárított paradicsom4 kcal
-
2.4g parmezán sajt9 kcal
-
12.1g ricotta18 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
Tejszínes mártás
-
24.2g főzőtejszín32 kcal
-
2.4g parmezán sajt9 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
Friss tészta
-
8g tojás10 kcal
-
14.5g finomliszt53 kcal
-
0.2g só0 kcal
Összesen
165
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.5 g
Zsír
-
Összesen 43.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 243 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2785.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 618 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 724 mg
-
Nátrium 1276 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 336.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 316 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 303 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 3443 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
856
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154.1 g
Zsír
-
Összesen 172.6 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 972 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11141.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 268 mg
-
Kálcium 2473 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 362 mg
-
Foszfor 2898 mg
-
Nátrium 5105 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 317.2 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1344.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1263 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 223 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 300 micro
-
Kolin: 780 mg
-
Retinol - A vitamin: 1212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 588 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 13771 micro
-
Lut-zea 1215 micro
Összesen
3421
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 539.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 667 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
165
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Gombás töltelék
-
1 ek olívaolaj
-
100 g bacon
-
1 közepes db lilahagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
30 g szárított paradicsom
-
50 g parmezán sajt
-
250 g ricotta
-
1 ek kakukkfű
Tejszínes mártás
-
50 g parmezán sajt
-
1 ek kakukkfű
-
1 ízlés szerint bors
Friss tészta
-
3 db tojás
-
300 g finomliszt
-
1 kk só
Elkészítés
Gombás töltelék
- Először pirítsuk meg az apró kockákra vágott bacont egy kevés olívaolajon. Ezután futassuk meg rajta a finomra vágott lilahagymát és fokhagymát.
- Adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk meg. Hagyjuk a levét elfőni, majd pirítsuk le az aszalt paradicsommal együtt.
- Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, és öntsük egy keverőtálba. Tegyük hozzá a reszelt parmezán sajtot, a ricottát és a finomra vágott kakukkfüvet. Turmixoljuk össze kissé rusztikus pástétommá.
Tejszínes mártás
- A tejszínt forraljuk fel, adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot, a finomra vágott kakukkfüvet és a borsot.
- Szedjük bele a megfőtt raviolit, forgassuk össze alaposan. Ha kissé sűrű lenne a szósz, adjunk hozzá egy kevés főzővizet is.
- Tálaljuk friss kakukkfűvel, parmezánnal és frissen őrölt borssal.
Friss tészta
- Gyúrjuk össze a lisztet a felvert tojásokkal és a sóval. Ha túl száraznak találnánk, adjunk hozzá 2-3 evőkanál vizet.
- Gyúrjuk egészen addig, amíg szép sima lesz a tészta. Takarjuk be fóliával, és pihentessük fél órát.
- Ha van tésztagépünk, akkor 6-os fokozatig nyújtsuk ki, ami nagyjából 1mm vastagságú.
- A ravioli készítő formát lisztezzük ki alaposan, majd tegyük rá a kinyújtott tésztát. Finoman nyomkodjuk bele a mélyedésekbe.
- Tegyük bele a gombás tölteléket, majd fedjük le tésztával. Sodrófával menjünk rajta végig, ezután kiszedhetjük a kész raviolikat.
- Enyhén forrásban lévő vízben főzzük ki a tésztákat 3-4 perc alatt, majd szedjük át a tejszínes mártásba.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 65
- Össznézettség: 10502
- Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Foxpost
10 recept
Az ősz beköszöntével eljött a gombaszezon is sokunk nagy örömére. Töltelékként, tésztával és tejszínnel párosítva nagyszerű fogást készíthetünk belőle.