r
Nosalty Logó

Gombás quiche Sylviától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Macska
Gombás quiche Sylviától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

Összesen 1132 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

Összesen 3396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

Összesen 196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    78.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1338 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    681 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 1132 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    234.3 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4014.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1021 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1643 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1073.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2087 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    260 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2043 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1304 micro
Összesen 3396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

Elkészítés

a tésztához

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, és félretesszük.
  2. A tésztával kibélelünk egy piteformát. Piteforma hiányában használhatjuk a kapcsos tortaformát is, úgy béleljük ki, hogy az oldalára is jusson a tésztából.
  3. Az elkészült gombát beleterítjük a tésztába, rászórjuk a kockára vágott sajtot, és ráöntjük a tojás-tejszín keveréket.
  4. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

a töltelékhez

  1. Az olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, majd hozzátesszük a szétnyomott fokhagymát, az apróra vágott paprikát, a nem túl kis darabokra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, és néhány perc alatt fedő nélkül megdinszteljük. (Amíg a gomba leve elfő.)
  2. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, sózzuk. A sajtot apró kockára vágjuk. (Ízlés szerint lehet reszelni is, de így más íze lesz szerintem.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4120
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, és fantasztikusan variálható. Én most az itthoni gombát akartam felhasználni, de az a csodálatos ebben az ételben, hogy bármilyen zöldséggel vagy húsfélével elkészíthető. 

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...