r
Nosalty Logó

Gombás pizza teljes kiőrlésű lisztből

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
A kis gasztronauta
Gombás pizza teljes kiőrlésű lisztből
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez ízlés szerint

489
Kalória
19g
Fehérje
74.3g
Szénhidrátok
14.7g
Zsír
334.9g
Víz
24.4g
Koleszterin
9.6g
Rost
7.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 489 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 2933 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 107 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1610 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    334.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    699 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10104 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 489 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.1 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9660.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    2380 mg
  • Nátrium
    5660 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    2009.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    481 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    4195 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    60623 micro
  • Lut-zea
    1634 micro
Összesen 2933 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2230 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 107 kcal

Elkészítés

A pizzatésztához

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben (vízben) felfutatjuk. A finomlisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a graham-lisztet. Közepére mélyedést készítünk, ide kerül a felfutatott élesztő.
  2. Fokozatosan összekeverve a hozzávalókat tésztát dagasztunk belőle. Konyharuhával letakarva, langyos helyre téve a duplájára kelesztjük.
  3. Közben elkészítjük a paradicsomszószt: a paradicsomokat (héját eltávolítjuk) feldaraboljuk, és kevés olívaolajon megfuttatjuk, és hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket is. Felöntjük a paradicsomlével és a megfelelő sűrűségűre főzzük.
  4. A pizzatésztát még egyszer átgyúrjuk és megkelesztjük, majd 4 cipót formázunk belőle. A fel nem használt pizzatészta folpack-ba csomagolva a hűtőben napokig eláll.
  5. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. A pizzasütőt meglocsoljuk olívaolajjal, és a forró (200 fokos) sütőbe tesszük már percre, így szépen megpirul majd a pizzánk alja is.
  6. Tetszőleges mennyiségű feltéttel gazdagítjuk, és készre sütjük. Még melegen megszórjuk szárított oregánóval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Egy finom variáció pizzára.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!