r
Nosalty Logó

Gombás pilau

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Gombás pilau
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 464 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1858 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    772 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 464 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1324.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    849 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1516.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1009 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3087 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 1858 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst több váltás vízben átmossuk, majd lecsepegtetjük. A gombát megtisztítjuk, és feldaraboljuk.
  2. Az olívaolajat felhevítjük, beleszórjuk a római köményt, fél percig együtt pirítjuk, majd a felkarikázott vöröshagymával kevergetve aranybarnára pirítjuk, majd a csíkokra vágott kaliforniai paprikát is belerakjuk.
  3. Hozzáadjuk a rizst, és folyamatos keverés közben 3-4 percig együtt pirítjuk.
  4. A gombát rádobjuk, és befűszerezzük a sóval, borssal, kurkumával. Alaposan elkeverjük, és felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel.
  5. Az egészben hagyott fűszereket is rádobjuk (fahéj rudak félbetörve, babérlevél egészben és a felhasított kardamom magok). Végül a vajat is beletesszük, és felforraljuk, mielőtt lefednénk.
  6. Fedő alatt lassú tűzön, kevergetés nélkül hagyjuk párolódni a rizst és a gombát kb. negyed óráig.
  7. Majd a tűzről lehúzva újabb negyed órán át állni hagyjuk, mielőtt forrón tálalnánk. (A nagyobb darab fűszereket persze eltávolíthatjuk tálalás előtt, ízük, aromájuk már átjárta a gombás rizst.)
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2165
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás pilau
Tomatotree 262 recept

Egzotikus ízek kedvelőinek, ráadásul húsmentes is! Gyerekkoromban el se tudtam volna képzelni, hogy a fahéj nemcsak az almás pitében finom. Ma már egy csomó keleti fogás pikantériáját adja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...