Gombás-paradicsomszószos sertéskaraj
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
133g sertés rövidkaraj221 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
67g vörösbab225 kcal
-
67g csiperkegomba14 kcal
-
68 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0 kcal
A körethez
-
125g spagetti tészta464 kcal
-
333g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12 kcal
A tálaláshoz
-
33g trappista sajt117 kcal
Összesen
1122
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
800g sertés rövidkaraj1328 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
400g vörösbab1348 kcal
-
400g csiperkegomba85 kcal
-
500g sűrített paradicsom410 kcal
-
2g rozmaring3 kcal
-
2g oregánó5 kcal
-
0 kcal
A körethez
-
750g spagetti tészta2783 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
A tálaláshoz
-
200g trappista sajt704 kcal
Összesen
6737
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
15.8g sertés rövidkaraj26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
7.9g vörösbab27 kcal
-
7.9g csiperkegomba2 kcal
-
9.9g sűrített paradicsom8 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
A körethez
-
14.8g spagetti tészta55 kcal
-
39.5g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj1 kcal
A tálaláshoz
-
14 kcal
Összesen
133
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.3 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2117.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 356 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 244 mg
-
Foszfor 1040 mg
-
Nátrium 322 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 583.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 587 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 764 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 23970 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
1122
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 440 g
Zsír
-
Összesen 150.5 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 758 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12704.9 g
-
Cink 46 mg
-
Szelén 790 mg
-
Kálcium 2135 mg
-
Vas 74 mg
-
Magnézium 1462 mg
-
Foszfor 6242 mg
-
Nátrium 1932 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 915.3 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 110 mg
VÍZ
-
Összesen 3499 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1031 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 237 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 136 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3522 micro
-
Kolin: 1126 mg
-
Retinol - A vitamin: 642 micro
-
α-karotin 145 micro
-
β-karotin 4583 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 143820 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
6737
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2841 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
500 g sűrített paradicsom
-
4 teáskanál pizza fűszerkeverék
A körethez
-
2 l víz
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz
Elkészítés
A húshoz
- A húst szeleteljük, húspuhítóval beszórjuk, átforgatjuk, és kb. 3 órát lefedve állni hagyjuk (ez már előkészületi idő!).
- A húst megmossuk, és felcsíkozzuk.
- Beletesszük a sütőzacskóba a húscsíkokat a babbal, a fűszerekkel, a paradicsomsűrítménnyel, a gombával, és jól átforgatjuk, lezárjuk, és egy tepsibe tesszük. Tetejére négy-öt lyukat szúrunk fogpiszkálóval, és sütőben középső rácson sütjük, pároljuk. Ha kész, kikapcsoljuk a sütőt.
- Kifőzzük a tésztát a forrásban lévő, olajos, sós vízben, leszűrjük, és tálaljuk a most már kiöntött, szószos karajjal. Megszórjuk reszelt sajttal, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x6
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3023
- Feltöltés dátuma: 2011. június 05.
Ajánló
Finom bor és sok sajt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
A sertéskaraj másik feléből,- ezt a paradicsomos, pizzafűszeres, babos ételt gondoltam ki, gombával és spagettivel, sok-sok reszelt sajttal. A kapott karaj egy két éves anyadisznóé volt (barátnőmék vágták), és ezért láttam szükségét, és jól, hogy húspuhítót használjak.:-) Nagy sikere volt, a szokásos olaszos ízvilágot feldobta a pizzafűszer.