r
Nosalty Logó

Gombás-paradicsomszószos sertéskaraj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Gombás-paradicsomszószos sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1122 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 6737 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2117.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1040 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    583.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23970 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1122 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    440 g

Zsír

  • Összesen
    150.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12704.9 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    790 mg
  • Kálcium
    2135 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    1462 mg
  • Foszfor
    6242 mg
  • Nátrium
    1932 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    915.3 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    110 mg

VÍZ

  • Összesen
    3499 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1031 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    136 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3522 micro
  • Kolin:
    1126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    642 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    4583 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 6737 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2841 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst szeleteljük, húspuhítóval beszórjuk, átforgatjuk, és kb. 3 órát lefedve állni hagyjuk (ez már előkészületi idő!).
  2. A húst megmossuk, és felcsíkozzuk.
  3. Beletesszük a sütőzacskóba a húscsíkokat a babbal, a fűszerekkel, a paradicsomsűrítménnyel, a gombával, és jól átforgatjuk, lezárjuk, és egy tepsibe tesszük. Tetejére négy-öt lyukat szúrunk fogpiszkálóval, és sütőben középső rácson sütjük, pároljuk. Ha kész, kikapcsoljuk a sütőt.
  4. Kifőzzük a tésztát a forrásban lévő, olajos, sós vízben, leszűrjük, és tálaljuk a most már kiöntött, szószos karajjal. Megszórjuk reszelt sajttal, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3023
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 05.

Ajánló

Finom bor és sok sajt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-paradicsomszószos sertéskaraj
Éva-Anyóca 350 recept

A sertéskaraj másik feléből,- ezt a paradicsomos, pizzafűszeres, babos ételt gondoltam ki, gombával és spagettivel, sok-sok reszelt sajttal. A kapott karaj egy két éves anyadisznóé volt (barátnőmék vágták), és ezért láttam szükségét, és jól, hogy húspuhítót használjak.:-) Nagy sikere volt, a szokásos olaszos ízvilágot feldobta a pizzafűszer.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...