Gombás-paradicsomos barnarizs asusuy konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
asusuy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
ragu
-
67g póréhagyma18 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
112g gomba24 kcal
-
240g paradicsom43 kcal
-
50g csemegekukorica43 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
5g vaj33 kcal
rizs
Összesen
557
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
ragu
-
200g póréhagyma54 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
336g gomba72 kcal
-
720g paradicsom130 kcal
-
150g csemegekukorica129 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
14g vaj100 kcal
rizs
Összesen
1672
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
ragu
-
8.9g póréhagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
14.9g gomba3 kcal
-
31.9g paradicsom6 kcal
-
6.7g csemegekukorica6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
rizs
Összesen
73
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 885.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 526 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 574.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 250 micro
-
β-karotin 1406 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 6175 micro
-
Lut-zea 1175 micro
Összesen
557
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.5 g
Zsír
-
Összesen 32.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2655.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 563 mg
-
Foszfor 1578 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 314 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1724.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 563 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 375 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 751 micro
-
β-karotin 4217 micro
-
β-crypt 173 micro
-
Likopin 18526 micro
-
Lut-zea 3524 micro
Összesen
1672
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 822 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
ragu
-
1 közepes db póréhagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
8 nagy db gomba
-
4 nagy db paradicsom
-
15 dkg csemegekukorica
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
2 ek zsálya
-
1 ek vaj
rizs
Elkészítés
ragu
- A rizst egy tálba rakjuk, és hideg vízzel leöntjük. Teljesen lepje el a víz, és 3-4 órán át ázzon zavartalanul. Ezzel a lépéssel jelentősen lerövidíthetjük a barnarizs főzési idejét, mely a sima fehér rizshez képest enélkül némileg hosszabb volna.
- Fél evőkanál vajon a lecsepegtetett rizst egy közepes méretű, lapos lábosban picit megpirítgatjuk. A cél az, hogy a magába szívott nedvességet kiadja magából, és kapjon egy kis színt.
- Öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi, sózzuk, és dobjunk rá egy szál rozmaringot. Fedő alatt, néhányszor megkeverve -ha szükséges, a vizet pótoljuk kis mennyiségekkel- kb. 20 perc alatt el is készülünk vele. Ne felejtsük a végén kiszedni a rozmaringszárat.
rizs
- Amíg a rizs révbe ér, kényelmesen összeállíthatjuk a ragut is. Elsőként szeljük a póréhagymát vékony karikákra, aprítsuk fel a fokhagymát, valamint vágjuk nagyobb darabokra a megtisztított gombákat és paradicsomokat (héjastól). Bármilyen gombát választhatunk, akár többfélét is használhatunk, az ízek csak gazdagabbak lesznek. Ha tehetjük, konzerv vagy üveges megoldás helyett mindig friss gombát vegyünk, megéri!
- Egy nagyobb lábasban fél evőkanál vajon szép lassan indítsuk el a hagymákat, és amikor már elérik az általunk kedvelt állapotot, rakjuk hozzá a gombát és a paradicsomot is.
- Sózzuk, borsozzuk a hozzávalókat, és érkezhetnek a zöldfűszerek is: zsálya és rozmaring, csodásan működnek majd együtt gombával. Fedő alatt 10 perc múlva megpuhulnak a gombák, és a paradicsom is enged egy kis levet, anélkül hogy összeesne.
- Húzzuk le az ételt a tűzről, keverjük hozzá a maradék vajat és a kukoricát, majd borítsuk az egészhez az éppen elkészült barnarizst.
- Érdemes 5-10 percig lefedve félrerakni az elkészült ételt, hogy a rizs összebarátkozhasson az immár sűrű szafttal. Remek lesz, jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1035
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 15.
Ajánló
Kakukkfűvel, petrezselyemmel, vagy citromfűvel szintén fűszerezhetjük ezt az ételt, a gombának jól állnak mindezek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
asusuy
9 recept
Nagy melegben gyorsan elkészülő, könnyed és szaftos ételre vágyva remek választás ez a recept. Ráadásul egészséges is!