Gombás lencsefasírt
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
50g lencse176 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2g só0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g mogyoróolaj44 kcal
Összesen
365
kcal
- 12% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
200g lencse704 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
7g só0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g mogyoróolaj177 kcal
Összesen
1462
kcal
- 12% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
29.1g lencse102 kcal
-
29.1g gomba6 kcal
-
14.5g zsemlemorzsa57 kcal
-
8g tojás10 kcal
-
13.1g vöröshagyma5 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
1g só0 kcal
-
1.5g leveskocka5 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.9g mogyoróolaj26 kcal
Összesen
212
kcal
- 12% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1668.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 255 mg
-
Nátrium 1267 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 78.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
365
kcal
- 12% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.3 g
Zsír
-
Összesen 35.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6673.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 1022 mg
-
Nátrium 5070 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 315.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1136 micro
-
Kolin: 389 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
1462
kcal
- 12% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 969.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 737 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 45.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg lencse
-
20 dkg gomba
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
1 db tojás
-
1 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 tk só
-
1 kk fűszerpaprika
-
1 teáskanál köménymag
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A lencsét válogassuk át, majd alaposan mossuk meg. Ezután tegyük fel főni annyi vízbe, hogy jól ellepje. A főzőlébe tegyük bele a leveskockát és kb. egy teáskanál sót, majd főzzük puhára. Arra figyeljünk nehogy szétfőjenek a lencseszemek. Amikor már kellően megpuhult, szűrjük le a levet, majd a lencsét hűtsük ki teljesen.
- A gombát, és a vöröshagymát vágjuk fel apróra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd pároljuk üvegesre a hagymát. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott gombát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk míg zsírjára sül. (közben többször keverjük meg) A készre párolódott gombát ezután szintén hűtsük ki teljesen.
- A köménymagot egy teflonserpenyőben pár pillanat alatt pörköljünk meg, majd egy mozsárban törjük össze.
- Egy tálba tegyük bele a kihűlt lencsét, majd adjuk hozzá a szintén kihűlt gombát, a zsemlemorzsát, a köménymagot, sót, pirospaprikát, ízlés szerint őrölt borsot, és az egész tojást. Ezután kézzel, alaposan gyúrjuk össze úgy, hogy egy formázható masszát kapjunk. (amennyiben túl száraz lenne a massza, akkor kanalazzunk hozzá a lencse főzőlevéből egy-két evőkanálnyit)
- Az összegyúrt masszából, nedves kézzel formázzunk pogácsákat, majd forgassuk bele zsemlemorzsába. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg mogyoróolajjal (vagy étolajjal). Ezután helyezzük rá a megformázott lencsepogácsákat, majd mindegyiket spricceljük meg szintén mogyoróolajjal (vagy étolajjal).
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt készre. Tálalás előtt hagyjuk hűlni, majd ízlés szerinti körettel, és salátával kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 926
- Feltöltés dátuma: 2023. január 16.
Ajánló
10-12 db készül belőle
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept