r
Nosalty Logó

Gombás lencsefasírt

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gizi
Gombás lencsefasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1462 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1668.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    1267 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 365 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6673.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    5070 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1136 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1462 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    969.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    737 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét válogassuk át, majd alaposan mossuk meg. Ezután tegyük fel főni annyi vízbe, hogy jól ellepje. A főzőlébe tegyük bele a leveskockát és kb. egy teáskanál sót, majd főzzük puhára. Arra figyeljünk nehogy szétfőjenek a lencseszemek. Amikor már kellően megpuhult, szűrjük le a levet, majd a lencsét hűtsük ki teljesen.
  2. A gombát, és a vöröshagymát vágjuk fel apróra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd pároljuk üvegesre a hagymát. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott gombát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk míg zsírjára sül. (közben többször keverjük meg) A készre párolódott gombát ezután szintén hűtsük ki teljesen.
  3. A köménymagot egy teflonserpenyőben pár pillanat alatt pörköljünk meg, majd egy mozsárban törjük össze.
  4. Egy tálba tegyük bele a kihűlt lencsét, majd adjuk hozzá a szintén kihűlt gombát, a zsemlemorzsát, a köménymagot, sót, pirospaprikát, ízlés szerint őrölt borsot, és az egész tojást. Ezután kézzel, alaposan gyúrjuk össze úgy, hogy egy formázható masszát kapjunk. (amennyiben túl száraz lenne a massza, akkor kanalazzunk hozzá a lencse főzőlevéből egy-két evőkanálnyit)
  5. Az összegyúrt masszából, nedves kézzel formázzunk pogácsákat, majd forgassuk bele zsemlemorzsába. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg mogyoróolajjal (vagy étolajjal). Ezután helyezzük rá a megformázott lencsepogácsákat, majd mindegyiket spricceljük meg szintén mogyoróolajjal (vagy étolajjal).
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt készre. Tálalás előtt hagyjuk hűlni, majd ízlés szerinti körettel, és salátával kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 926
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 16.

Ajánló

10-12 db készül belőle

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...