r
Nosalty Logó

Gombás húspogácsa Salamon Csillától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Gombás húspogácsa Salamon Csillától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Húspogácsához

Körethez

Díszítéshez

Összesen 710 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Húspogácsához

Körethez

Díszítéshez

Összesen 2836 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Húspogácsához

Körethez

Díszítéshez

Összesen 119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1583.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 710 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.1 g

Zsír

  • Összesen
    133.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6333.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1265 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    2518 mg
  • Nátrium
    1900 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1538 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    681 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    657 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 2836 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Húspogácsához

Körethez

Díszítéshez

Elkészítés

Húspogácsához

  1. Vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, kevés sóval meghintjük, és pároljuk.
  2. Kenyeret vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a darált húshoz adjuk. Belekeverjük a tojást, gombás hagymát, zsemlemorzsát, sajtot. Meghintjük sóval, borssal és fűszerpaprikával.
  3. Gombócokat formálunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban kisütjük.
  4. Krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt, leszűrjük, és a tejföllel simára keverjük.
  5. Egy tányér két oldalára kör alakban krumplipürét halmozunk, közepébe teszünk egy-egy gombócot. Krumplit olívabogyó karikákkal díszítjük.
  6. Virágunk szára zöldpaprika szelet.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1329
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás húspogácsa Salamon Csillától
Salamon Csilla 1202 recept

Rolád formában is el lehet készíteni. Próbáltam egy kis nyár hangulatot varázsolni.

Hozzávalók

Húspogácsához

Körethez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...