r
Nosalty Logó

Gombás fasírt Katharosz konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Katharosz
Gombás fasírt Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 775 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3872 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 775 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.1 g

Zsír

  • Összesen
    324 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4131.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1767 mg
  • Nátrium
    1419 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    999.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2276 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2821 micro
Összesen 3872 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát az olajon kevés sóval megpároljuk, közben hozzáadjuk a reszelt fokhagymát is.
  2. Ezután a darált húshoz adjuk a beáztatott, kinyomkodott zsömlével együtt, majd a durvára reszelt gombát, a finomra vágott petrezselymet, a tojást és a fűszereket. Összedolgozzuk, ha szükséges kevés zsemlemorzsát adunk hozzá.
  3. Ízlés szerint formázzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd közepesen meleg olajban kisütjük, papírtörlőre szedjük, és a felesleges zsiradékot leitatjuk róla.
  4. Tetszés szerinti körettel és zöldsalátával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2993
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 18.

Ajánló

Tipp: a gomba miatt kicsit lágyabb, könnyebb lesz az állaga, ezért a formázáshoz egy kanalat szoktam használni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás fasírt Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Érdemes elkészíteni a vagdaltat ebben a változatban is. A gombától sokkal könnyebb és szaftosabb állagú lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...