r
Nosalty Logó

Gombás-darált húsos ragu főtt tesztákhoz

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marti48
Gombás-darált húsos ragu főtt tesztákhoz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1428 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    316 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1794 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2668.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1654 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1264.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    917 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    7175 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 1428 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    456 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát mossuk meg, és itassuk le. Nem túl vékony szeletekre vágjuk fel. A hagymát, a fokhagymát és a paprikát kockázzuk fel.
  2. A felforrósított mangalica zsírban erős lángon pirítsuk meg a fentieket állandó kevergetés közben (kb. 5 perc). Ekkor adjuk hozzá a - két villa segítségével fellazított - darált húst. Mindezt pirítsuk tovább legalább 10 percen keresztül, állandó kevergetés közben. Nem ég le, mert a gomba mellett a hús is levet ereszt.
  3. Öntsük fel a vízzel, tegyük hozzá a fűszereket és a cikkelyekre vágott paradicsomot. Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk puhára (kb. 35 perc).
  • Elkészítettem: 999 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 23304
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 18.

Ajánló

Ez a szósz többféleképpen felhasználható, különböző tésztákhoz. Én ma sajtos-tejfölös rakott makarónit készítettem belőle. Legtöbbször fejes salátát adok melle, nagyon jól passzol hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-darált húsos ragu főtt tesztákhoz
Marti48 317 recept

Kicsit olaszos, kicsit magyaros; férjem egyik kedvence, gyakran készítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...