r
Nosalty Logó

Gombás-cukkinis lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gombagasztro
Gombás-cukkinis lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 669 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2004 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1481.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    691 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    19176 micro
  • Lut-zea
    1362 micro
Összesen 669 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    73.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4444.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1164 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1692 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    941.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    644 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    787 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    2074 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    4086 micro
Összesen 2004 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4068 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott és lepirított csiperkegombát. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük.
  2. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és kevés vízzel hígítjuk. Megszórjuk oregánóval és 2-3 percig, állandó keverés mellett hagyjuk forrni, hogy az ízek összeérjenek.
  3. A cukkinikat hosszában vékony szeletekre vágjuk. A friss lasagnelapokat (amelyek az áruházláncok hűtőpultjain a friss tésztáknál találhatóak) hőálló tálba rétegezve lerakjuk: lasagne tésztalap, szósz, cukkiniszelet, tésztalap, szósz és a legvégén az utolsó lapot megkenjük a maradék paradicsomszósszal, megszórjuk reszelt sajttal és 180-200 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1940
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 04.

Receptkategóriák

Gombás-cukkinis lasagne
Gombagasztro 357 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...