r
Nosalty Logó

Gombás és csirkehúsos hortobágyi palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Macska
Gombás és csirkehúsos hortobágyi palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A palacsintához

A csirkepörkölthöz

A gombapörkölthöz

tálaláshoz

Összesen 489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A palacsintához

A csirkepörkölthöz

A gombapörkölthöz

tálaláshoz

Összesen 3910 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A palacsintához

A csirkepörkölthöz

A gombapörkölthöz

tálaláshoz

Összesen 122 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    154.4 g

Zsír

  • Összesen
    211 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4558.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    1253 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1910 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1766.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    951 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    839 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1182 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1095 micro
Összesen 3910 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    163 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A csirkepörkölthöz

A gombapörkölthöz

tálaláshoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. Egy tálba beletesszük a lisztet, a tojást, a sót, cukrot és az olajat, majd a tejjel és szódavízzel felöntjük, és csomómentesre kikeverjük. (A tej és víz aránya változhat, akár az egyik el is maradhat. Minél több a tej, annál töményebb, a szódától viszont könnyebb. Én igyekszem mindig vegyesen használni.)
  2. Ha kikevertük a tésztát, akkor kb. fél órát állni hagyjuk.
  3. Sütés előtt ismét felkeverjük, ha szükséges, akkor a vizet vagy tejet pótoljuk. Sima, tejszínszerű állagot kell kapnunk.
  4. A palacsintasütőt sütés előtt picikét kikenjük olajjal (én ehhez kenőtollat szoktam használni), majd mindkét oldalukon kisütjük a palacsintákat. (Célszerű minden palacsinta között felkeverni egy kicsit a tésztát.)

A csirkepörkölthöz

  1. Megtisztítjuk a hagymát, apró kockákra vágjuk, és az olajon megdinszteljük.
  2. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, beletesszük a megtisztított, nagyjából egyforma méretűre vágott csirkét, és visszatesszük a tűzre. 1-2 percig kicsit átsütjük sűrűn kevergetve, majd fűszerezzük és felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Puhára főzzük úgy, hogy a levét ne veszítse el, ha kell, néha picikét pótoljuk.
  3. Ha megpuhult, akkor a húsdarabokat lefejtjük a csontról és apró darabokra vágjuk. A levéből annyit teszünk az összevágott húshoz, hogy kicsit "nyasszos" állaga legyen.

A gombapörkölthöz

  1. Elkészítjük a gombapörköltet - ugyanúgy, mint a csirkét. Itt is fontos, hogy kicsit levesesebb legyen, mint a szokásos. A töltelékhez a gombát és kevés levet tálba szedünk, a megmaradt levet használjuk az öntethez.

tálaláshoz

  1. A kisütött palacsintákat megtöltjük a hússal és a gombával (ebben az esetben külön-külön, de lehet, hogy egyben is finom lenne). Feltekerjük (én úgy szoktam, mint a töltött káposzta töltelékét), és egymás mellé sorakoztatjuk egy tűzálló tálban.
  2. A szószhoz krémesre keverjük a megmaradt leveket - legjobb egy botmixerrel - egy-egy evőkanál liszttel és két-két evőkanál tejföllel "felrottyantjuk".
  3. A szósszal meglocsoljuk egy kicsit a palacsintákat úgy, hogy maradjon belőle a tálaláshoz is, és a palacsintákat néhány perc alatt sütőben átsütjük.
  4. Tálaláskor a palacsintákat meglocsoljuk a szósszal, és tejföllel kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8014
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 04.

Ajánló

Kiváló vendégvárónak is, mivel előre elkészíthetjük, és tálalás előtt csak átmelegítjük. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családunk egyik legnagyobb kedvence. Próbáltam már sokféle hússal töltve, de nekünk a csirkés jött be leginkább. Most olyan vendégünk is volt, aki nem eszik húst, ezért neki külön készítettem a gombásat - de az is olyan finom lett, hogy legközelebb magunknak is csinálok. A palacsinta tésztájába attól függetlenül kerül egy kis cukor, hogy ez most sós fajta - ezt még a nagymamámtól így tanultam -, így finomabb. Persze az édes palacsintába is szoktam tenni egy picike sót, csak akkor az arányaik felcserélődnek, viszont az ízek jobban kijönnek. Ebből a mennyiségből nekem 25 db palacsinta lett (sütőméret függő, az enyémek elég nagyok), de néhány üresen maradt, amit megtöltöttünk lekvárral és nagy örömmel megettünk.   

Hozzávalók

A palacsintához

A csirkepörkölthöz

A gombapörkölthöz

tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...