Gombás-brokkolis pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
63g finomliszt228 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
1g só0 kcal
-
125g brokkoli26 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
63g tejföl124 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
18 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
25g sajt88 kcal
Összesen
742
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g finomliszt910 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
2g só0 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
400g gomba85 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
71 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
2965
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
13.2g finomliszt48 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
5.3g tejföl10 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
26.4g brokkoli5 kcal
-
21.1g gomba5 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
13.2g tejföl26 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
5.3g sajt19 kcal
Összesen
156
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 45.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1464.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 379 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 491 mg
-
Nátrium 482 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 280.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 386 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 357 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 337 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1208 micro
Összesen
742
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 92.6 g
Zsír
-
Összesen 183 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 862 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5857.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 1514 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 1965 mg
-
Nátrium 1929 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 250.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1121.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1546 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 289 mg
-
D vitamin: 128 micro
-
K vitamin: 327 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 426 micro
-
Kolin: 537 mg
-
Retinol - A vitamin: 1428 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1348 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4833 micro
Összesen
2965
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 255 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg finomliszt
-
1.5 tk sütőpor
-
1 ízlés szerint só
-
50 dkg brokkoli
-
40 dkg gomba
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 db tojás
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 kk fekete bors
-
1 teáskanál ételízesítő
Elkészítés
- A brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk. A gombát megtisztítjuk és tetszőleges darabokra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk. Egy tálkában egyneművé keverünk 2.5 dl tejfölt a tojásokkal, a sóval és a borssal. Félretesszük.
- Egy méretes edénybe összeszitáljuk a sütőport a liszttel. Ebbe teszünk egy kiskanál sót, majd a lágy vajat és 1 dl tejfölt. Összedolgozzuk. Egy nagyon könnyen kezelhető, jó állagú tésztát fogunk kapni. Cipó alakúra formáljuk.
- Egy méretes tortaformát (nálam ez 22 cm átmérőjű kör), egy ujjnyi vajjal körbekenünk, majd kilisztezzük. Enyhén lisztezett deszkán a tésztát kb. 3-5 mm vastagságú kör alakra nyújtjuk. Ezzel kibéleljük a tortaformát (a tészta csak a karima háromnegyedéig érjen), majd hűtőbe tesszük annyi időre, amíg elkészítjük a többi hozzávalót.
- A brokkolit sós, lobogóan forró vízben 8-10 percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük hűlni.
- Egy serpenyőben nagyon kevés olajat hevítünk. Ebbe kissé pirosra sütjük a hagymát, majd hozzáadva a gombát összepirítjuk a kettőt. Amikor teljesen elsülte a keletkezett felesleges nedvességet, levesszük a tűzről és meghintjük ételízesítővel. Én házi készítésűt használok. Langyosra hűtjük.
- A tortaformában várakozó tésztára egyenletesen elterítjük a gombás hagymát. Ennek a tetejére tesszük a brokkolirózsákat. Ezután ráöntjük a tojással összekevert tejfölt, és kissé megrázogatjuk, hogy egyenletesen elterüljön a brokkoli között.
- A tetejét megszórjuk bőven reszelt sajttal, és előmelegített 190 C-os sütőbe tesszük. Kb. 35–40 percig sütjük. Amikor látjuk, hogy aranybarna a teteje, kivesszük a sütőből. Leválasztjuk a tortakarimát. Langyosra hűtjük, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 957
- Feltöltés dátuma: 2021. március 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Ízletes, könnyű étel. A brokkoli és a gomba kitűnően illik egymáshoz. A pite zamatára az aranybarnára sült sajt teszi fel a koronát. Ajánlom kipróbálásra!