r
Nosalty Logó

Gombás-brokkolis pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Gombás-brokkolis pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 742 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2965 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1464.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1208 micro
Összesen 742 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92.6 g

Zsír

  • Összesen
    183 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    862 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5857.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1514 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1965 mg
  • Nátrium
    1929 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1121.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1546 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    289 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    327 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1428 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1348 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4833 micro
Összesen 2965 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk. A gombát megtisztítjuk és tetszőleges darabokra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk. Egy tálkában egyneművé keverünk 2.5 dl tejfölt a tojásokkal, a sóval és a borssal. Félretesszük.
  2. Egy méretes edénybe összeszitáljuk a sütőport a liszttel. Ebbe teszünk egy kiskanál sót, majd a lágy vajat és 1 dl tejfölt. Összedolgozzuk. Egy nagyon könnyen kezelhető, jó állagú tésztát fogunk kapni. Cipó alakúra formáljuk.
  3. Egy méretes tortaformát (nálam ez 22 cm átmérőjű kör), egy ujjnyi vajjal körbekenünk, majd kilisztezzük. Enyhén lisztezett deszkán a tésztát kb. 3-5 mm vastagságú kör alakra nyújtjuk. Ezzel kibéleljük a tortaformát (a tészta csak a karima háromnegyedéig érjen), majd hűtőbe tesszük annyi időre, amíg elkészítjük a többi hozzávalót.
  4. A brokkolit sós, lobogóan forró vízben 8-10 percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük hűlni.
  5. Egy serpenyőben nagyon kevés olajat hevítünk. Ebbe kissé pirosra sütjük a hagymát, majd hozzáadva a gombát összepirítjuk a kettőt. Amikor teljesen elsülte a keletkezett felesleges nedvességet, levesszük a tűzről és meghintjük ételízesítővel. Én házi készítésűt használok. Langyosra hűtjük.
  6. A tortaformában várakozó tésztára egyenletesen elterítjük a gombás hagymát. Ennek a tetejére tesszük a brokkolirózsákat. Ezután ráöntjük a tojással összekevert tejfölt, és kissé megrázogatjuk, hogy egyenletesen elterüljön a brokkoli között.
  7. A tetejét megszórjuk bőven reszelt sajttal, és előmelegített 190 C-os sütőbe tesszük. Kb. 35–40 percig sütjük. Amikor látjuk, hogy aranybarna a teteje, kivesszük a sütőből. Leválasztjuk a tortakarimát. Langyosra hűtjük, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 957
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-brokkolis pite
Lizinka_ 604 recept

Ízletes, könnyű étel. A brokkoli és a gomba kitűnően illik egymáshoz. A pite zamatára az aranybarnára sült sajt teszi fel a koronát. Ajánlom kipróbálásra!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...