r
Nosalty Logó

Gombaleves tortellinivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Gombaleves tortellinivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1459 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 48 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    689.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    648 micro
  • β-karotin
    1637 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 365 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3033.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    554 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2758.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    2594 micro
  • β-karotin
    6548 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 1459 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    81 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 48 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Zsírból és a lisztből krémszerű, világosbarna rántást készítünk takarékon, kevergetve.
  2. Rátesszük a pirospaprikát, ízlés szerint sót, gyorsan elkeverjük, kb. 1 l vízzel felengedve elkeverjük.
  3. A gombát megpucoljuk, átöblítjük, vékony szeletekre vágva a levesbe tesszük (ha nagyok a gombafejek felezzük meg, úgy szeleteljük).
  4. A sárga- és a fehérrépát megpucoljuk, egyforma darabokra vágjuk, negyedeljük, és tegyük a a levesbe. Aki szereti, bele is karikázhatja.
  5. A burgonyát megpucoljuk, egészben hagyva a levesbe rakjuk (ízlés szerint lehet kockázva is).
  6. A hagymát, fokhagymát megpucolva, paprikát kicsumázva, paradicsomot a csumájánál kicsit bevágva, egészben hozzátesszük (a végén mindet kidobjuk).
  7. Annyi vízzel felöntjük, amennyiből levest szeretnénk.
  8. Ha minden megfőtt a levesben (villával a sárgarépánál, krumplinál tudjuk ellenőrizni), pótoljuk az elfőtt vizet.
  9. Vegyüknagyobb lángra, hogy kicsit bugyogjon aleves, és tegyük bele a gombás tortellinit, néha megkeverve főzzük készre (kb. + 15 perc kell még).
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1993
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerintem a tortellini nemcsak második fogásként jó. Én szívesen teszek levesbe is. Akár egy sima erőleves, vagy már "üres" húsleves is tartalmassá válik tőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...