r
Nosalty Logó

Gombafejek Orly módra tartármártással

A kis gasztronauta
Gombafejek Orly módra tartármártással
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gombához

A tartármártáshoz

428
Kalória
14.4g
Fehérje
30.8g
Szénhidrát
27g
Zsír
322.3g
Víz
147.2g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
5.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gombához

A tartármártáshoz

Összesen 428 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gombához

A tartármártáshoz

Összesen 1710 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gombához

A tartármártáshoz

Összesen 103 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    322.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 428 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    107.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2039.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1275 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1289.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 1710 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

A gombához

  1. A gombák tönkjét eltávolítjuk, majd folyó víz alatt megmossuk és papírtörlőre helyezzük.
  2. A sörtésztához a tojásokat kettéválasztjuk, sárgáját felhabosítjuk a sörrel és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a sörös masszához keverjük. Sózzuk és borsozzuk.
  3. A gombákat meghempergetjük lisztben és a masszába forgatjuk, majd tönkkel felfelé bő, forró olajba helyezzük. Megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.
  4. A tartármártáshoz a tojások sárgáját elkeverjük a mustárral, majd lassan (kezdetben cseppenként) adagolva hozzá az olajat, kézi habverő segítségével simára dolgozzuk. Mikor az olajat már szépen felvette, hozzáadjuk a tejfölt és ízlés szerint ízesítjük citromlével, porcukorral, sóval és a borssal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p

Sör helyett fehérborral is elkészíthetjük a bundát.

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...