Gombafejek Orly módra tartármártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
sörös
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
A gombához
-
250g gomba53 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
75g sör32 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A tartármártáshoz
-
5g tojássárgája16 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
1g porcukor2 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
428
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
A gombához
-
1000g gomba213 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
300g sör129 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A tartármártáshoz
-
20g tojássárgája64 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
1710
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
A gombához
-
60.8g gomba13 kcal
-
6.7g tojás8 kcal
-
18.2g sör8 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A tartármártáshoz
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
5.2g napraforgó olaj46 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
1.2g tejföl2 kcal
-
0.1g porcukor0 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
103
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 509.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 319 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 322.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
428
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.7 g
Zsír
-
Összesen 107.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 589 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2039.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 1275 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1289.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 191 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 662 mg
-
Retinol - A vitamin: 253 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
1710
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
A gombához
-
1 kg gomba
-
2 db tojás
-
3 dl sör
-
10 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál fehér bors
A tartármártáshoz
-
1 db tojássárgája
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 tk mustár
-
1 ek tejföl
-
1 teáskanál porcukor
-
1 kk citromlé
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál fehér bors
Elkészítés
A gombához
- A gombák tönkjét eltávolítjuk, majd folyó víz alatt megmossuk és papírtörlőre helyezzük.
- A sörtésztához a tojásokat kettéválasztjuk, sárgáját felhabosítjuk a sörrel és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a sörös masszához keverjük. Sózzuk és borsozzuk.
- A gombákat meghempergetjük lisztben és a masszába forgatjuk, majd tönkkel felfelé bő, forró olajba helyezzük. Megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.
- A tartármártáshoz a tojások sárgáját elkeverjük a mustárral, majd lassan (kezdetben cseppenként) adagolva hozzá az olajat, kézi habverő segítségével simára dolgozzuk. Mikor az olajat már szépen felvette, hozzáadjuk a tejfölt és ízlés szerint ízesítjük citromlével, porcukorral, sóval és a borssal.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 12772
- Feltöltés dátuma: 2012. október 06.
Ajánló
Párolt rizzsel tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A kis gasztronauta
142 recept
Sör helyett fehérborral is elkészíthetjük a bundát.