r
Nosalty Logó

Golyós túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Golyós túrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5672 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 301 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1928.1 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.3 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 1419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.4 g

Zsír

  • Összesen
    290.6 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1003 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7712.5 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1255 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    2607 mg
  • Nátrium
    1000 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637.4 g
  • Cukor
    380 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    718.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2416 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1410 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 5672 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.5 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az összes hozzávalót összegyúrjuk, kevés tej hozzáadásával linzertésztát gyúrunk belőle.
  2. A margarint a cukorral és a tojások sárgájával jól kikeverjük, beleöntjük a pudingporokat,azzal is keverjük kicsit, majd akét csomag túrótösszetörjükvillával, és azt is hozzákeverjük. A végén atejfölt és a habbá vert tojásfehérjéket is belekeverjük.
  3. A kakaós tésztát egyenlő golyó alakká formáljuk, és a kizsírozott, lisztezett tepsinkbe egyenletesen lerakjuk.A túrós keveréket ráöntjük, szépen elsimítjuk, éselőmelegített sütőben kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 204
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 21008
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 10.

Ajánló

Aki szereti a túrós sütiket, próbálja ki, nem bánja meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon régen kaptam egy volt kollégától a receptet, ami azóta a család kedvence lett.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...