r
Nosalty Logó

Gnocchi citromos-zsályás szósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gnocchi citromos-zsályás szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gnocchihoz

A szószhoz

Összesen 456 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gnocchihoz

A szószhoz

Összesen 1821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gnocchihoz

A szószhoz

Összesen 164 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 456 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4002.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1304 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1234 mg
  • Nátrium
    1166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    611 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    633 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    619 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 1821 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

A gnocchihoz

A szószhoz

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. Törjük össze a burgonyát, és dolgozzuk össze a többi hozzávalóval. Gyúrjunk közepesen kemény tésztát.
  2. Hagyjuk pihenni 5 percig, majd jó alaposan dagasszuk át újra, hogy ne legyen túl lágy a tészta.
  3. Sodorjunk kis adag burgonyás tésztákból hüvelykujj méretű rudakat, és vágjuk őket diónyi darabokra.
  4. Pároljuk a sütőben Vital programon 20-25 percig.

A szószhoz

  1. A hagymát fonnyasszuk meg forró vajban, majd locsoljuk meg fehérborral. Keverjük hozzá a tejszínt, és lassan forraljunk el belőle egy keveset.
  2. Adjuk hozzá a felaprított zsályaleveleket, a citrom levét, majd sózzuk és borsozzuk.
  3. Ha a szósz túl sűrű lett, hígítsuk egy kis zöldség alaplével és tejszínnel.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3371
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gnocchi citromos-zsályás szósszal az Electrolux konyhájából. Ötvözi a hagyományos olasz ízeket, egy könnyű, friss ételben. Kellemes kísérője lehet húsoknak és halaknak is.

Hozzávalók

A gnocchihoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...