r
Nosalty Logó

Gnocchi alla romana

Petra
Gnocchi alla romana
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

510
Kalória
21.5g
Fehérje
40.3g
Szénhidrát
26.7g
Zsír
25.1g
Víz
262.9g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 510 kcal
  • 19% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1021 kcal
  • 19% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 19% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 510 kcal
  • 19% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2320.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    979 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 1021 kcal
  • 19% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    8.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 178 kcal

Elkészítés

  1. A tejet a babérlevéllel, a finomra vágott fokhagymával egy csipet sóval felforraljuk.
  2. A babérlevelet kidobjuk belőle, és kisebb adagokban, állandóan keverve, hozzáadjuk a búzadarát. Alacsony lángon addig kevergetjük, míg besűrűsödik, és a massza elválik a lábas falától.
  3. Lehúzzuk a tűzről, egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, beleszúrjuk a parmezánt, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  4. Egy kisebb tepsit (kb. 27 x 32 centiset) vastagon kivajazunk, belesimítjuk a tésztát és a tetejét megkenjük olvasztott vajjal. Amikor kihűlt teljesen, lefóliázzuk és hűtőbe tesszük kb. 3 órára.
  5. A hűtőből kivéve egy 4-5 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat gyártunk, a kimaradt tésztát összedolgozzuk ellapogatjuk és azokat is szaggatjuk.
  6. Serpenyőben a maradék vajat felhevítjük és kisütjük benne a gnocchikat, oldalanként kb. 3-5 perc alatt.
  7. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk a ropogós korongokról.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 10 p

Az egyetlen gnocchi, amely nem burgonyás tésztából készül, és a formáját tekintve is igencsak eltér a megszokottól. Elkészítése pedig jóval egyszerűbb. Sokféleképpen tálalhatjuk: zsályás paradicsomszósszal, vagy zöldségekkel kínálva önálló fogásként is megállja helyét, de adhatjuk például húsok mellé, köretként is. (Készült Paul Gayler receptje alapján.)

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...