Gnocchi alla romana
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 19% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
188g tej105 kcal
-
43g búzadara153 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
15g vaj108 kcal
Összesen
510
kcal
- 19% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
375g tej210 kcal
-
85g búzadara306 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
40g parmezán sajt157 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
30g vaj215 kcal
Összesen
1021
kcal
- 19% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
65.4g tej37 kcal
-
14.8g búzadara53 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
7g tojássárgája22 kcal
-
27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
5.2g vaj38 kcal
Összesen
178
kcal
- 19% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.5 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1160.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 490 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 341 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 215 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
510
kcal
- 19% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 43.1 g
Zsír
-
Összesen 53.4 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 526 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2320.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 979 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 561 mg
-
Nátrium 681 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 440 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 341 mg
-
Retinol - A vitamin: 430 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 438 micro
Összesen
1021
kcal
- 19% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 8.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
-
375 ml tej
-
85 g búzadara
-
1 db babérlevél
-
2 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
-
30 g vaj
Elkészítés
- A tejet a babérlevéllel, a finomra vágott fokhagymával egy csipet sóval felforraljuk.
- A babérlevelet kidobjuk belőle, és kisebb adagokban, állandóan keverve, hozzáadjuk a búzadarát. Alacsony lángon addig kevergetjük, míg besűrűsödik, és a massza elválik a lábas falától.
- Lehúzzuk a tűzről, egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, beleszúrjuk a parmezánt, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
- Egy kisebb tepsit (kb. 27 x 32 centiset) vastagon kivajazunk, belesimítjuk a tésztát és a tetejét megkenjük olvasztott vajjal. Amikor kihűlt teljesen, lefóliázzuk és hűtőbe tesszük kb. 3 órára.
- A hűtőből kivéve egy 4-5 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat gyártunk, a kimaradt tésztát összedolgozzuk ellapogatjuk és azokat is szaggatjuk.
- Serpenyőben a maradék vajat felhevítjük és kisütjük benne a gnocchikat, oldalanként kb. 3-5 perc alatt.
- Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk a ropogós korongokról.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 171
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 24457
- Feltöltés dátuma: 2008. október 17.
Ajánló
A serpenyő helyett, vastagon kivajazott tepsiben is süthetjük a gnocchikat, kb. 8-10 perc alatt. Ez esetben már sütés előtt megszórhatjuk parmezán sajttal. Főételként két fő részére, köretként 4 fő részére elegendő ez a mennyiség.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Az egyetlen gnocchi, amely nem burgonyás tésztából készül, és a formáját tekintve is igencsak eltér a megszokottól. Elkészítése pedig jóval egyszerűbb. Sokféleképpen tálalhatjuk: zsályás paradicsomszósszal, vagy zöldségekkel kínálva önálló fogásként is megállja helyét, de adhatjuk például húsok mellé, köretként is. (Készült Paul Gayler receptje alapján.)