Gluténmentes sütőben sült palacsinta sWaddyWaddy konyhájából
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
palacsinta
-
4g olívaolaj35 kcal
-
86 kcal
-
8g nádcukor29 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1g almaecet0 kcal
-
50g tej28 kcal
tálaláshoz
-
36g vérnarancs12 kcal
-
25g kivi12 kcal
-
25g áfonya14 kcal
-
4g juharszirup10 kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
palacsinta
-
16g olívaolaj141 kcal
-
344 kcal
-
30g nádcukor114 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
5g almaecet1 kcal
-
200g tej112 kcal
tálaláshoz
-
142g vérnarancs49 kcal
-
100g kivi46 kcal
-
100g áfonya57 kcal
-
15g juharszirup39 kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
palacsinta
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
37 kcal
-
3.2g nádcukor12 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
23.7g tojás30 kcal
-
0.5g almaecet0 kcal
-
21.6g tej12 kcal
tálaláshoz
-
15.3g vérnarancs5 kcal
-
10.8g kivi5 kcal
-
10.8g áfonya6 kcal
-
1.6g juharszirup4 kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 451.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 98.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 320 micro
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.9 g
Zsír
-
Összesen 40.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1805 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 450 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 438 mg
-
Nátrium 789 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.7 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 394.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 327 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 590 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 138 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1280 micro
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Hozzávalók
palacsinta
-
2 ek olívaolaj
-
0.3 kávéskanál szerecsendió virág
-
0.3 kávéskanál fahéj
-
4 db tojás
-
2 dl tej
tálaláshoz
-
1 közepes db vérnarancs
-
1 közepes db kivi
-
10 dkg áfonya
Elkészítés
palacsinta
- Az olívaolajat egy 33x12x6 cm méretű zománcos tepsibe öntjük, és elkenjük az oldalára is.
- A sütőt a legmagasabb fokozatra állítjuk (nálam 240 Celsius fok volt), és az olajjal kikent tepsit is beletesszük. Kb. 10-15 perc alatt felmelegszik a sütő. Érdemes ablakot nyitni, mert az olaj szaga gyorsan belengi a házat. Ha van nagy fémfogantyús serpenyőnk, abban a gázon felhevíthetjük az olajat. A lényeg, hogy az olaj forró legyen, mert az emeli a palacsinta széleit magasra és kreál ropogós széleket.
- Közben egy kancsóban vagy keverőtálban összekeverjük a lisztet, cukrot, szerecsendió-virág őrleményt, fahéjat. Menjünk biztosra, hogy csomómentes legyen, főleg, ha gluténmentes lisztkeveréket használunk.
- Két tojással kikeverjük, majd a másik két tojást egyenként keverjük bele, hogy csomómentes keveréket kapjunk.
- Az almaecetet, majd a tejet is belekeverjük.
- A forró tepsibe öntjük, és 15 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, azonnal tálaljuk, mert hamar megpuhul és összeesik.
- Közben a vérnarancs cikkeit kivágjuk. Ehhez a narancs alsó és felső, vagyis a szár és ellentétes oldaláról levágunk egy kör alakú szeletet. A deszkára állítjuk, és a héját késsel leszeljük. Egyik kezünkben a naranccsal, másik kezünkben egy hosszú, éles késsel a hártyák közül kivágjuk a cikkeket. Egy tálba helyezzük őket.
- A kivit meghámozzuk, felszeljük. Az áfonyát megmossuk, és mindkettőt a narancs mellé tesszük.
- A gyümölcsöket és a juhar- vagy agávé szirupot a sült palacsinta mellé tálaljuk, és jól befaljuk. :-)
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 33x12x6
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1051
- Feltöltés dátuma: 2016. február 23.
Ajánló
Karamellaszósszal és szeletelt banánnal, lekvárral vagy mézzel is fogyaszthatjuk a gyümölcsök helyett.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Egy magazinban találtam a receptet, és az interneten is utánanézem. 1966-ban David Eyre palacsintájaként látott a recept napvilágot, mivel ő szolgálta fel Honululuban brunch-ként Craig Claiborne-nak. Az amerikai háziasszonyok azóta is lelkesen készítik, unokák lelkesen fogyasztják. Többféle módját és ízesítését fejlesztették ki az évek alatt. A lényeg, hogy soktojásos palacsintatésztát készítsünk tejjel. Egyes szakácsok előző éjjel bekeverik a tésztát, mások jénaiban sütik vagy palacsintasütő serpenyőben - aminek a nyelén nincs műanyag vagy gumi, mert az elolvad a sütőben. Szerecsendió és fahéj helyett gyömbért, mézeskalács fűszerkeveréket használnak, vagy semmit. Egyesek citromlével és porcukorral locsolják, szórják meg. Az biztos azonban, hogy nagyon könnyed, ízben az édes bundás kenyérre emlékeztető reggelit vagy brunch-öt kapunk, ami késői reggeli vagy korai könnyű ebéd. Hétvégére tökéletes.