r
Nosalty Logó

Gluténmentes somlói galuska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ajandek
Gluténmentes somlói galuska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A vanília pudinghoz

A csokiöntethez

A díszítéshez

Összesen 746 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A vanília pudinghoz

A csokiöntethez

A díszítéshez

Összesen 2979 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A vanília pudinghoz

A csokiöntethez

A díszítéshez

Összesen 162 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1448.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 746 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    157.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5794.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1836 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1995 mg
  • Nátrium
    1347 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.1 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    920 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1759 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1642 micro
Összesen 2979 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A vanília pudinghoz

A csokiöntethez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát a szokásos módon kikeverjük.
  2. A felét beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsi egyik felébe (az állaga olyan, hogy nem folyik szét túlságosan), a másik felébe belekeverjük a kakaóport. Ezt a masszát a tepsi másik felébeöntjük, és a szokásos módon kisütjük.
  3. Ott vágjuk ketté a piskótát, ahol összeért a két szín.
  4. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a vanília pudingot a tasakon olvasható leírás szerint, és hagyjuk kihűlni.
  5. Elkészítjük a csokiöntet is: a tojást, a kakaóport, a cukrot és a rizslisztet kevés tejjel simára keverjük, majd lassan hozzákeverjük a többi tejet is. Alacsony hőfokon, folyton kevergetve nem túl sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, a margarint és a rumot is hozzákeverjük. Hagyjuk kihűlni.
  6. Egy kehelybe (vagy mint az én képemen, iskolába vitel előtt, műanyag dobozba) teszünk 1/4-edkakaós piskótát. Rátesszük a puding1/4-ét, majd erre 1/4 vaníliás piskótát. Jól megöntözzük a csokimázzal. Nem kell félni, nem fogja eláztatni a piskótát, így bátran lehet rátenni.
  7. Díszítésnek nagyon mutatós, ha jól megszórjuk darált dióval. (Mivel az én gyerkőceim nem igen szeretika diót, így én ezt kihagytam...) A dióra mehet a tejszínhab és egy szem magozott meggy.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 26415
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ajandek 15 recept

Bár több részből áll ez a recept, viszonylag gyorsan elkészíthető. Az én gyerkőceim imádják, és mivel kihűlve nem folyik a máz , így suliba, utazásra is bátran elvihető, egy dobozkában. A lisztérzékenyek tudják, hogy ez sokszor nagyon jól jön :-)

Hozzávalók

A piskótához

A vanília pudinghoz

A csokiöntethez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...