Gluténmentes somlói galuska
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ajandek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
69g tojás87 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
19g kukoricaliszt68 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
11 kcal
A vanília pudinghoz
A csokiöntethez
-
14g tojás17 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
4g rizsliszt14 kcal
-
17 kcal
-
75g tej42 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
1g rum2 kcal
A díszítéshez
-
13g dió82 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
50g meggy23 kcal
Összesen
746
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
75g kukoricaliszt272 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
46 kcal
A vanília pudinghoz
A csokiöntethez
-
55g tojás69 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
15g rizsliszt55 kcal
-
68 kcal
-
300g tej168 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
3g rum7 kcal
A díszítéshez
-
50g dió327 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
200g meggy90 kcal
Összesen
2979
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
15g tojás19 kcal
-
2.7g cukor11 kcal
-
4.1g kukoricaliszt15 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor2 kcal
A vanília pudinghoz
-
2.5g vaníliás pudingpor9 kcal
-
27.3g tej15 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
A csokiöntethez
-
3g tojás4 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
0.8g rizsliszt3 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
16.4g tej9 kcal
-
2.7g margarin20 kcal
-
0.2g rum0 kcal
A díszítéshez
-
2.7g dió18 kcal
-
5.5g habtejszín16 kcal
-
10.9g meggy5 kcal
Összesen
162
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 39.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1448.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 459 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 499 mg
-
Nátrium 337 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.3 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 116.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 317 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 281 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 440 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 410 micro
Összesen
746
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.3 g
Zsír
-
Összesen 157.9 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5794.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 1836 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 467 mg
-
Foszfor 1995 mg
-
Nátrium 1347 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 317.1 g
-
Cukor 165 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 466.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1269 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 261 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 342 micro
-
Kolin: 920 mg
-
Retinol - A vitamin: 1123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1759 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1642 micro
Összesen
2979
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
5 db tojás
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A vanília pudinghoz
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
0.5 l tej
-
3 ek cukor
A csokiöntethez
-
1 db tojás
-
1 evőkanál rizsliszt
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 dl tej
-
5 dkg margarin
A díszítéshez
Elkészítés
A piskótához
- A piskótát a szokásos módon kikeverjük.
- A felét beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsi egyik felébe (az állaga olyan, hogy nem folyik szét túlságosan), a másik felébe belekeverjük a kakaóport. Ezt a masszát a tepsi másik felébeöntjük, és a szokásos módon kisütjük.
- Ott vágjuk ketté a piskótát, ahol összeért a két szín.
- Amíg a piskóta sül, elkészítjük a vanília pudingot a tasakon olvasható leírás szerint, és hagyjuk kihűlni.
- Elkészítjük a csokiöntet is: a tojást, a kakaóport, a cukrot és a rizslisztet kevés tejjel simára keverjük, majd lassan hozzákeverjük a többi tejet is. Alacsony hőfokon, folyton kevergetve nem túl sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, a margarint és a rumot is hozzákeverjük. Hagyjuk kihűlni.
- Egy kehelybe (vagy mint az én képemen, iskolába vitel előtt, műanyag dobozba) teszünk 1/4-edkakaós piskótát. Rátesszük a puding1/4-ét, majd erre 1/4 vaníliás piskótát. Jól megöntözzük a csokimázzal. Nem kell félni, nem fogja eláztatni a piskótát, így bátran lehet rátenni.
- Díszítésnek nagyon mutatós, ha jól megszórjuk darált dióval. (Mivel az én gyerkőceim nem igen szeretika diót, így én ezt kihagytam...) A dióra mehet a tejszínhab és egy szem magozott meggy.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x20
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 26415
- Feltöltés dátuma: 2010. október 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ajandek
15 recept
Bár több részből áll ez a recept, viszonylag gyorsan elkészíthető. Az én gyerkőceim imádják, és mivel kihűlve nem folyik a máz , így suliba, utazásra is bátran elvihető, egy dobozkában. A lisztérzékenyek tudják, hogy ez sokszor nagyon jól jön :-)