r
Nosalty Logó

Gluténmentes rebarbaratorta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes rebarbaratorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1833 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Szelén
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 229 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Szelén
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    103.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4800.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    1993 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    528 mg
  • Foszfor
    1336 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    616.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1269 micro
Összesen 1833 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Szelén
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. A rebarbarát felszeleteljük, és egy tepsiben elterítjük egy rétegben.
  3. 10 perc alatt puhára sütjük a rebarbarát, és kivesszük a sütőből. A sütőt még hagyjuk bekapcsolva.
  4. A brazil diót ledaráljuk.
  5. A rizslisztet, darált brazil diót, sütőport és édesítőszert csomómentesre keverjük.
  6. A banánt villával áttörjük, és a brazildiós rizsliszthez keverjük.
  7. A kefirt is hozzáadjuk, és kikeverjük.
  8. A tojásokat egyenként adjuk hozzá, és csomómentesre keverjük.
  9. A citrom héját belereszeljük, a levét kifacsarjuk, belekeverjük.
  10. Az olívaolajat is hozzáadjuk.
  11. A rebarbara felét is a tésztába forgatjuk.
  12. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát egy teáskanál olívaolajjal kikenünk, és rizsliszttel megszórunk. Ebbe öntjük a tésztát, majd a maradék rebarbaraszeleteket elrendezzük rajta.
  13. 50-60 perc alatt megsütjük.
  14. 8 szeletre vágjuk, a hűtőben pár napig tárolhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20x7
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2406
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 06.

Ajánló

Vaníliasodóval vagy mézzel, juhar- vagy agávé sziruppal meglocsolva is tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Enyhén édes, gluténmentes torta cukor nélkül. A hőségben a savanykás íz jobban esik, mint egy nagyon édes torta. Ízlés szerint több édesítőszert vagy cukrot is használhatunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...