Gluténmentes mogyorókrémes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bambi46
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
20 kcal
-
5g rizsliszt18 kcal
-
5g kókuszliszt13 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
60 kcal
-
17g xilit40 kcal
-
1 kcal
-
0 kcal
-
4g törökmogyoró26 kcal
-
0g útifű maghéj1 kcal
-
21g laktózmentes tej12 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
63g laktózmentes tej37 kcal
-
21 kcal
-
4g xilit10 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
10g nutella54 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
Összeállítás
Összesen
370
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
60g zabpehelyliszt242 kcal
-
60g rizsliszt220 kcal
-
60g kókuszliszt155 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g tejmentes margarin717 kcal
-
200g xilit480 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
-
50g törökmogyoró315 kcal
-
3g útifű maghéj9 kcal
-
250g laktózmentes tej148 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
750g laktózmentes tej443 kcal
-
257 kcal
-
50g xilit120 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
120g nutella647 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
10g zselatinfix13 kcal
Összeállítás
Összesen
4448
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
2.8g zabpehelyliszt11 kcal
-
2.8g rizsliszt10 kcal
-
2.8g kókuszliszt7 kcal
-
7.8g tojás10 kcal
-
4.7g tejmentes margarin34 kcal
-
9.5g xilit23 kcal
-
0.6g gluténmentes sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
2.4g törökmogyoró15 kcal
-
0.1g útifű maghéj0 kcal
-
11.8g laktózmentes tej7 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
35.5g laktózmentes tej21 kcal
-
3.2g vaníliás pudingpor12 kcal
-
2.4g xilit6 kcal
-
7.1g habtejszín21 kcal
-
5.7g nutella31 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
-
0.5g zselatinfix1 kcal
Összeállítás
Összesen
210
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 438.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
370
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 92 g
Zsír
-
Összesen 238.3 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 707 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5257.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 1316 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 302 mg
-
Foszfor 2250 mg
-
Nátrium 1273 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 451.9 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 244.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1472 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 154 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 507 mg
-
Retinol - A vitamin: 1411 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 713 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 850 micro
Összesen
4448
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a piskótához
-
6 dkg zabpehelyliszt
-
6 dkg rizsliszt
-
6 dkg kókuszliszt
-
3 db tojás
-
1 csomag gluténmentes sütőpor
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
-
0.5 ek útifű maghéj
Hozzávalók a krémhez
-
1.5 tasak vaníliás pudingpor
-
150 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
0.5 csomag zselatinfix
Összeállítás
Elkészítés
Hozzávalók a piskótához
- A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéből kemény habot verünk a "cukor" felével. A tojássárgákat a "cukor" másik felével és a margarinnal eldolgozzuk.
- A liszteket összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, útifűmaghéjjal és darált mogyoróval.
- Ezután a vajas tojássárgához kezdjük adagolni a lisztes keveréket és a tejet lassanként, és robotgéppel összedolgozzuk. Majd ehhez laza mozdulatokkal hozzákeverjük a tojásfehérjehabot egy lyukas fakanál segítségével.
- Sütőpapírral bélelt, 23-24 cm-es tortaformába öntjük a tésztát, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba).
- Ha megsült a piskóta és már nem túl forró, leválasztjuk a tortaforma-karikát, és leszedjük az aljáról a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.
Hozzávalók a krémhez
- A tejből, pudingporból és a "cukorból" sűrű pudingot főzünk.
- A tejszínből a habfixáló segítségével kemény habot verünk.
- Mikor már az elkészült puding, nem túl forró, de még meleg, robotgéppel beledolgozzuk a mogyorókrémet (a mogyorókrém mennyisége igazából ízlés kérdése, 3-4 púpos evőkanál elvileg elég bele, de ha úgy érezzük, több kell, akkor nyugodtan:) ).
- Majd ha kihűlt teljesen, elkeverjük benne a zselatinfixet, és utána a lyukas fakanalunkkal beleforgatjuk a tejszínhabot is.
Összeállítás
- A kihűlt piskótát kettévágjuk, az alját visszahelyezzük a tortaformába, és rákenjük a krém felét.
- Majd ráhelyezzük a piskóta másik felét, amire jöhet a megmaradt krém.
- A tetejét darált mogyoróval díszítjük.
- Pár óra hűtős pihentetés után már szeletelhetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6099
- Feltöltés dátuma: 2017. március 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bambi46
11 recept
Azért nem írtam azt, hogy glutén- és laktózmentes mogyorókrémes torta, mert sajnos mogyorókrémből vagy csak gluténmentes, vagy csak laktózmentes lelhető fel. Én gluténmentest használtam, a laktózmentességet 2 db laktáztablettával értem el. :) (Update: a Sparban találtam saját márkás laktóz- és gluténmentes mogyorókrémet! :) A piskóta készítésénél használhatunk a zabliszt helyett gluténmentes piskóta lisztkeveréket is.