r
Nosalty Logó

Gluténmentes mogyorókrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bambi46
Gluténmentes mogyorókrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összeállítás

Összesen 370 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összeállítás

Összesen 4448 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összeállítás

Összesen 210 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 370 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    238.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5257.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    2250 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.9 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1411 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    713 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 4448 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összeállítás

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéből kemény habot verünk a "cukor" felével. A tojássárgákat a "cukor" másik felével és a margarinnal eldolgozzuk.
  2. A liszteket összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, útifűmaghéjjal és darált mogyoróval.
  3. Ezután a vajas tojássárgához kezdjük adagolni a lisztes keveréket és a tejet lassanként, és robotgéppel összedolgozzuk. Majd ehhez laza mozdulatokkal hozzákeverjük a tojásfehérjehabot egy lyukas fakanál segítségével.
  4. Sütőpapírral bélelt, 23-24 cm-es tortaformába öntjük a tésztát, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba).
  5. Ha megsült a piskóta és már nem túl forró, leválasztjuk a tortaforma-karikát, és leszedjük az aljáról a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.

Hozzávalók a krémhez

  1. A tejből, pudingporból és a "cukorból" sűrű pudingot főzünk.
  2. A tejszínből a habfixáló segítségével kemény habot verünk.
  3. Mikor már az elkészült puding, nem túl forró, de még meleg, robotgéppel beledolgozzuk a mogyorókrémet (a mogyorókrém mennyisége igazából ízlés kérdése, 3-4 púpos evőkanál elvileg elég bele, de ha úgy érezzük, több kell, akkor nyugodtan:) ).
  4. Majd ha kihűlt teljesen, elkeverjük benne a zselatinfixet, és utána a lyukas fakanalunkkal beleforgatjuk a tejszínhabot is.

Összeállítás

  1. A kihűlt piskótát kettévágjuk, az alját visszahelyezzük a tortaformába, és rákenjük a krém felét.
  2. Majd ráhelyezzük a piskóta másik felét, amire jöhet a megmaradt krém.
  3. A tetejét darált mogyoróval díszítjük.
  4. Pár óra hűtős pihentetés után már szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6099
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gluténmentes mogyorókrémes torta
Bambi46 11 recept

Azért nem írtam azt, hogy glutén- és laktózmentes mogyorókrémes torta, mert sajnos mogyorókrémből vagy csak gluténmentes, vagy csak laktózmentes lelhető fel. Én gluténmentest használtam, a laktózmentességet 2 db laktáztablettával értem el. :) (Update: a Sparban találtam saját márkás laktóz- és gluténmentes mogyorókrémet! :) A piskóta készítésénél használhatunk a zabliszt helyett gluténmentes piskóta lisztkeveréket is.

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...