r
Nosalty Logó

Gluténmentes indiai lepény csicseriborsólisztből

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vitai Kati
Gluténmentes indiai lepény csicseriborsólisztből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

lepényhez

tálaláshoz

Összesen 340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

lepényhez

tálaláshoz

Összesen 1359 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

lepényhez

tálaláshoz

Összesen 162 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    73.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3005.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    1713 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    940 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1234 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4353 micro
Összesen 1359 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

lepényhez

tálaláshoz

Elkészítés

lepényhez

  1. A cukkinit és a korianderzöldet mossuk meg, és vágjuk apróra.
  2. Keverjük össze a száraz hozzávalókat (lisztet és a fűszereket) a vízzel - kb. palacsinta sűrűségű tészta lesz belőle. Majd keverjük hozzá felaprított zöldségeket. Esetleg hagyjuk állni egy kicsit a tésztát.
  3. Egy serpenyőben vagy palacsintasütőben melegítsük fel a ghee-t, és süssük meg az egyik oldalát, majd fordítsuk meg.
  4. Ha jól átsült, a kész palacsintát meglocsolhatjuk egy pici citromlével.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2230
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 24.

Ajánló

Jó reggelinek, ebédnek. Tehetsz hozzá salátát, tejfölt. Fogyaszthatod rizzsel és sült vagy párolt zöldségekkel is.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Vitai Kati 92 recept

Indiának van az egyik legősibb vegetáriánus kultúrája, ezért a tradicionális indiai ételek legtöbbje megfelel a vegetáriánus táplálkozás elvárásainak (a hagyományos indiai ételkombinációk teljes értékű fehérjével szolgálnak az emberi szervezet számára). A pudla egy indiai csicseriborsólisztből készült lepény, egyfajta sós palacsinta. A csicseriborsó számos jótékony hatással rendelkezik, nagyon tápláló, kiváló energiaforrás (részletesen egy korábbi cikkben a blogomon róla). Amennyiben vegetáriánusként fontos számodra a megfelelő fehérjebevitel, azt az alábbi módok valamelyikével biztosíthatod: - vegyesen tedd bele a lisztet (150 g csicseriborsóliszt és 50 g búzaliszt) - egyél hozzá tejterméket, pl. fogyaszd tejföllel - fogyaszd valamilyen összetett szénhidrátot tartalmazó étellel pl. egyél hozzá köretnek rizst Így a szervezeted a megfelelő aminosav kombináció miatt teljes értékű fehérjéhez jut.

Hozzávalók

lepényhez

tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...