r
Nosalty Logó

Gluténmentes eperhabos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
suzyglutenfree
Gluténmentes eperhabos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 360 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 4304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 221 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 360 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    206.4 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7213.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    2014 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    2409 mg
  • Nátrium
    2533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558.3 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1019.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2068 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    304 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2031 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 4304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a díszítéshez

Elkészítés

Hozzávalók a krémhez

  1. A ricottát, a porcukrot és a vaníliás cukrot egy tálban összekeverjük.
  2. A habtejszínt külön felverjük, majd a felvert habot összekeverjük a többi hozzávalóval, és beleöntjük az epret, amelyet a robotgép segítségével eloszlatunk a krémben, majd félretesszük.

Hozzávalók a tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a cukrot megfelezzük, egyik felét a sárgájával keverjük ki, amelyhez kanalanként hozzáadjuk a meleg vizet, a másikat a fehérjével habbá verjük.
  2. A tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, sütőport.
  3. Óvatosan belekeverjük a felvert fehérjehabot, hozzáadjuk a piros ételfestéket, majd egy tortaformában 180°-on kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók a díszítéshez

  1. Amikor a piskóta kihűlt, vízszintesen kettéválasztjuk, az alsó piskótát bekenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a piskóta másik felét, és azt is bekenjük, a maradék krémet szépen eloszlatjuk az oldalán, és tetszés szerint díszíthetjük eperrel, tortadarával, cukorgyönggyel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 885
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
suzyglutenfree 1 recept

Finom, könnyű és igazán különleges torta, akár egy ünnepre, akár csak egy kellemes desszertnek!

Hozzávalók

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...