Gluténmentes eperhabos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
suzyglutenfree
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
Hozzávalók a krémhez
-
25g ricotta38 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
3 kcal
-
17g eper5 kcal
Hozzávalók a tésztához
-
18g tojás23 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
57 kcal
-
6g víz0 kcal
-
3 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Hozzávalók a díszítéshez
-
8g eper3 kcal
-
0g dekorgyöngy2 kcal
-
6 kcal
Összesen
360
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
Hozzávalók a krémhez
-
300g ricotta450 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g eper60 kcal
Hozzávalók a tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
688 kcal
-
72g víz0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Hozzávalók a díszítéshez
-
100g eper30 kcal
-
5g dekorgyöngy19 kcal
-
19g színes cukorka72 kcal
Összesen
4304
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
Hozzávalók a krémhez
-
15.4g ricotta23 kcal
-
25.6g habtejszín75 kcal
-
5.1g porcukor20 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
10.2g eper3 kcal
Hozzávalók a tésztához
-
11.3g tojás14 kcal
-
10.2g cukor40 kcal
-
35 kcal
-
3.7g víz0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Hozzávalók a díszítéshez
-
5.1g eper2 kcal
-
0.3g dekorgyöngy1 kcal
-
4 kcal
Összesen
221
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 601.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.5 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 85 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
360
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 65.8 g
Zsír
-
Összesen 206.4 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1422 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7213.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 2014 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 2409 mg
-
Nátrium 2533 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 558.3 g
-
Cukor 376 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1019.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2068 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 177 mg
-
D vitamin: 304 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 722 mg
-
Retinol - A vitamin: 2031 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 419 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1048 micro
Összesen
4304
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a krémhez
-
30 dkg ricotta
-
500 ml habtejszín
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg eper
Hozzávalók a tésztához
-
4 db tojás
-
20 dkg cukor
-
9 ek víz
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
4 kávéskanál ételfesték
Hozzávalók a díszítéshez
-
10 dkg eper
-
1 teáskanál dekorgyöngy
-
1 ek színes cukorka
Elkészítés
Hozzávalók a krémhez
- A ricottát, a porcukrot és a vaníliás cukrot egy tálban összekeverjük.
- A habtejszínt külön felverjük, majd a felvert habot összekeverjük a többi hozzávalóval, és beleöntjük az epret, amelyet a robotgép segítségével eloszlatunk a krémben, majd félretesszük.
Hozzávalók a tésztához
- A tojásokat kettéválasztjuk, majd a cukrot megfelezzük, egyik felét a sárgájával keverjük ki, amelyhez kanalanként hozzáadjuk a meleg vizet, a másikat a fehérjével habbá verjük.
- A tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, sütőport.
- Óvatosan belekeverjük a felvert fehérjehabot, hozzáadjuk a piros ételfestéket, majd egy tortaformában 180°-on kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók a díszítéshez
- Amikor a piskóta kihűlt, vízszintesen kettéválasztjuk, az alsó piskótát bekenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a piskóta másik felét, és azt is bekenjük, a maradék krémet szépen eloszlatjuk az oldalán, és tetszés szerint díszíthetjük eperrel, tortadarával, cukorgyönggyel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 885
- Feltöltés dátuma: 2019. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
suzyglutenfree
1 recept
Finom, könnyű és igazán különleges torta, akár egy ünnepre, akár csak egy kellemes desszertnek!